fbpx

Ansamblul Hotelier Teleferic. Bogăție funcțională radială

Reală legendă a vacanțelor de odinioară la munte, Hotelul Teleferic din Poiana Brașov, membru Robelo, a fost construit în anii ’70, inspirându-se din stilul clasic al hotelurilor montane europene. Proiectul inițial a fost semnat de către Institutul Proiect Brașov, iar hotelul a rămas funcțional de la inaugurare până în 1992. O încercare de reabilitare a existat în 2008, însă timp de 20 de ani clădirea nu a fost protejată, prin urmare starea de degradare s-a agravat. Readucerea la viață și funcționalitate a Ansamblului Hotelier Teleferic s-a realizat grație unor ample lucrări de consolidare, extindere și remodelare spațială.

Ansamblul ocupă considerabila suprafață de 2.970 mp, aici întâlnindu-se corpuri având un regim de înălțime diferit dispuse radial și care se unesc în zona recepției de unde vizitatorul are o alegere bogată funcțional. Zona accesului în ansamblu a fost restructurată din pricina dificultății cu care acesta se făcea în
trecut, în proces ținându-se cont și de normele actuale de accesibilitate.

Inima lemnoasă a ansamblului pătrunde în toate spațiile, de la zona restaurantului până la camere. Acestea din urmă au trecut prin procese de restructurare, extindere sau cuplare, în vederea sporirii confortului. Mansardele celor două corpuri de cazare au fost, la rândul lor, remodelate. Noutăți au apărut și la demisolul ansamblului. Astfel, s-a configurat un centru de conferințe, dispunând de săli cu capacități diferite.

În zona ocupată anterior de centrala termică a fost amenajat un spațiu destinat relaxării oaspeților, unde există o piscină interioară cu zonă de spa, saună și anexele necesare.

Proiectul a apărut în albumul HOTELURI DIN ROMÂNIA 2, colecția igloo best.

PROIECT: STUDIO 10 M, arhitecți: Adrian Zerva, Daniela Zerva, Matei Molnar, Cristina Stamate; în colaborare cu BAAM, arhitecți: Andrei Molnar

FINALIZAT:  2015

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0