fbpx

Apartament RS, experiment în ramă industrială

Spiritul industrial continuă să se insinueze în proiectele de amenajare interioară autohtone, dezvăluindu-se în noi declinări care aduc inovații la nivelul materialelor și al compoziției în sine. Este și cazul apartamentului RS amenajat de echipa de arhitecți de la Studio 1408, care, în cadrul unei rame metalo-lemnoase, a așezat conceptul unei experimentări. Aceasta se referă la introducerea unui material nou în paradigma designului de la noi, și anume metalul viu – Bluesteel. Încălzit în cuptoare speciale, după atingerea temperaturii de 200 de grade, metalul își schimbă culoarea, căpătând nuanțe galbene, roșiatice; iar după atingerea temperaturii de 300 de grade virează în albăstrui și mov.

Toate aceste detalii tehnice au permis un caleidoscop compozițional care se întâlnește cu un minimalism dat de tonurile blânde, neutre. Din punct de vedere funcțional, au fost eliminate obstacolele parietale, nejustificate, prin reconfi­gurarea spațiului. În centrul acestui univers locuibil se află livingul deschis, în care zona de relaxare conturată prin diferite texturi simbolice se întâlnește cu cea destinată bucătăriei. De corpul geometric al plitei se leagă și masa de dining/bucătărie, în care regăsim aceeași combinație de lemn și metal. Întreg spațiul este dominat de o tentă scenografică care conturează rând pe rând spațiile, asigurând comunicarea și aspectul unitar al acestora. Așa cum se poate observa din living, accentul cade pe adevărate colaje de materiale și volumetrii. La nivel coloristic, experimentarea de care aminteam mai sus este completată de aspectul nefinisat al lemnului și al metalului, care subliniază caracterul industrial al amenajării.

Diversele nuanțe de albastru ce domină livingul se continuă și în băile cu aer minimalist, care trimit la mai multe cadre naturale (marin, forestier) grație obiectelor decorative. Un anume joc cu perspectivele și corpurile de iluminat se întâlnește în acest cadru. Aspectul nefinisat este reluat la nivel parietal și în dormitor, un spațiu unde relaxarea și intimitatea au dictat aerul neutru, minimalist al designului și obiectelor decorative selectate.

Amenajarea apartamentului RS este o dovadă a experimentului convertit în instrument al designului contemporan cu rezultate vizuale care se fac remarcate.

Proiect: amenajare interioară apartament

Autor: STUDIO 1408; Arhitecți: Lucian Bugnariu, Diana Bugnariu, Alin T. Stoica, dsgn. ing. Vlad Hurhui

Finalizat: 2016

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0