fbpx

Apartament Z

Ce înseamnă confortul? Definiţia din dicţionar este, aşa cum era de aşteptat, una impersonală, care nu oferă un adevărat răspuns acestei întrebări. De fapt, confortul este un soi de alchimie. El reprezintă combinaţia dintre dozele bine cântărite de materiale, texturi, culori şi lumină necesare pentru a transforma orice spaţiu în „acasă”. Şi, aşa cum veţi vedea în continuare, atunci când totul este la locul său, chiar şi un spaţiu de mari dimensiuni poate deveni intim şi plin de căldură.

Text Anca Rotar
Foto: Cosmin Dragomir

Proiectul de faţă constă în amenajarea unui apartament tip duplex cu o suprafaţă generoasă de 160 mp, ce ocupă ultimele două etaje ale unui complex rezidenţial construit recent şi situat într-o zonă centrală a Bucureştiului. Acesta a fost recondiţionat în totalitate pe parcursul a şase luni, pentru a corespunde necesităţilor şi exigenţelor clienţilor, o familie formată din trei persoane.
Principala provocare a fost realizarea unui spaţiu definit printr-un stil sobru şi elegant, dar care să aibă, în acelaşi timp, toată căldura unei veritable locuinţe. Nivelul superior găzduieşte zona de zi, constând dintr-un ansamblu de spaţii unde confortul este cuvântul de ordine. Aici se află calea principală de acces în apartament, precum şi nucleul amenajării, reprezentat de o zonă de tip lounge, în relaţie directă cu un dining spaţios, cele două constituind un adevărat hub social pentru familie şi prieteni. Tot la acest nivel au fost amenajate o bucătărie închisă şi o baie pentru oaspeţi.
Zona de noapte, amplasată la nivelul interior, cuprinde dormitorul matrimonial, cu baia şi spaţiul de depozitare adiacente, o cameră de oaspeţi care poate fi folosită şi ca birou, precum şi dormitorul celui mai tânăr membru al familiei care dispune, la rândul său, de baie proprie. O surpriză plăcută este mica loggie destinată relaxării.
Mobilierul urmează aceeaşi linie a echilibrului între distincţie şi sobrietate, pe de o parte, şi căldură şi confort, pe de alta. Liniile clare, minimaliste, sunt „îndulcite” de texturi bogate, tactile, iar paleta cromatică este dominată de contrastul dintre alb şi negru, accentele de culoare fiind aproape absente.
La nivel de materiale, se remarcă abundenţa lemnului în tonuri naturale şi detaliile metalice ale corpurilor de iluminat. Plantele luxuriante şi lumina naturală, prezentă în abundenţă în zona livingului, completează amenajarea.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0