fbpx

Architecture Hunting la Palat!

un program al Asociaţie “De-a arhitectura” in cadrul Romanian Design Week 17-26 mai 2003, ediţia 1

Aşa cum bine stiţi 17-26 Mai este Romanian Design Week. Oraşul este plin de expoziţii si evenimente, locuri, mesaje şi obiecte frumoase.

Architecture Hunting la Palat!

De-a arhitectura a organizat, cu această ocazie, un joc de vânătoare – Architecture Hunting, o activitate pentru copii, la palatul Ştirbei, locul expoziţiei centrale. Jocul s-a desfaşurat duminica pe 19 mai. Copiii cu vârste între 5 şi 15 ani împreună, individual sau chiar ajutaţi de părinţi cu planul în mâna, au vânat cele 7 indicii bine ascunse în expoziţie şi în grădina palatului, descoperind astfel un cuvânt “cheie”. Ei au avut de depistat penultima literă din numele Curatorului expoziţiei, o literă dintr-un pătrat albastru, iniţiala Studioului care a conceput un taburet, iniţiala Biroului de arhitectură care a construit Casa K, o literă a fost găsită în sobă, iar ultima era iniţiala florii galbene din grădină…

Architecture Hunting la Palat!

Cei care au descoperit cuvântul cheie, au putut descuia lada comorilor şi au plecat acasă nu numai cu un obiect din ea, dar şi cu o amintire placută a unui “treasure hunting” de arhitectură.

Architecture Hunting la Palat!

Prin joc, ne-am propus ca micii curioşi să se familiarizeze cu planul de arhitectură al unei cladiri, respectiv Palatul Ştirbei, să îi învătăm pe copii să se orienteze în spaţiu plecând de la un plan/hartă, să afle noţiuni şi idei noi legate de design, să aibă o experienţă pozitivă asociată cu design-ul.

Architecture Hunting la Palat!

Echipa Romanian Design Week a ajutat copiii să se orienteze printre exponatele de design, arhitectură, advertising, modă şi fotografie… Mulţumim!

Mai multe despre RDW: http://www.romaniandesignweek.com/

Echipa de-a arhitectura 23/05/2013

___________________________________________________________________________________

Despre De-a arhitectura:

De-a arhitectura” este o asociaţie care îsi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectură si mediu construit, prin predarea în scoli de stat si private a cursurilor de arhitectură pentru copii. Asociaţia a fost creată de arhitecţi români: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. Împreună cu Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea Bucureşti, Asociaţia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educaţional numit „de-a arhitectura în oraşul meu”. Acesta este un curs de cunoştiinţe de arhitectură şi mediu construit pentru clasa a IV-a, ce poate fi utilizat pentru materia opţională. În prezent, în primul său an, programul rulează ca curs pilot în 7 scoli de stat si private din Bucuresti, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Pentru anul scolar viitor va fi implementat in 55 clase la nivel national.

Primele etape de dezvoltare a programului cultural fost finanţată din fondul Taxa de Timbru de Arhitectură acordată de Ordinul Arhitecţilor din România în urma concursurilor de proiecte culturale. În prezent asociaţia a iniţiat un proiect de strângere de fonduri, numit “Creştem împreună un oraş”, pentru extinderea programului educaţional la nivel naţional.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0