fbpx

Arhitecţii şi constructorii aleg ferestrele din PVC alb pentru a evidenţia ornamentele faţadelor

Libertate pe apă. “Vise plutitoare” în Olanda

Arhitecţii şi constructorii aleg ferestrele din PVC alb pentru a evidenţia ornamentele faţadelor

Cu proiectul „Libertate pe apă”, oraşul Friesian din regiunea Leeuwarden, Olanda, a deschis drumuri noi în planificarea urbană şi în arhitectură.

50 de case şi apartamente, dispuse pe trei niveluri au fost construite pe platforme plutitoare, spaţiul generos de locuit fiind prevăzut cu un debarcader central. Situl amplasat în extremitatea sudică a regiunii oferă o atmosferă unică şi un farmec aparte.

Ferestrele din PVC GEALAN, cu finisaje acrylcolor alb, RAL 9010 Edelweis, au fost alese datorită durabilităţii lor. Acrilul este folosit de decenii în industria auto pentru că nu îşi pierde intensitatea nici măcar după o folosinţă îndelungată, în cele mai dure condiţii meteorologice. Argumentele au fost şi de ordin economic, folosirea acestui finisaj reducând simţitor încălzirea profilelor, fără să apară probleme de dilatare la temperaturi mari, dar şi de ordin estetic, datorită rezistenţei la zgârieturi şi proprietăţii de a nu permite depunerea prafului şi a murdăriei.

Pentru întrebări şi informaţii detaliate arhitecţii se pot înscrie aici: http://www.gealan.ro/GEALAN-pentru-arhitecti*sectionID_3-articles_listing.html

Faţada cu stucaturi a unei clădiri protejate străluceşte datorită ferestrelor noi

Arhitecţii şi constructorii aleg ferestrele din PVC alb pentru a evidenţia ornamentele faţadelor

După o lungă perioadă de renovare, această clădire istorică cu apartamente de lux din Germania are o nouă strălucire. Obiectivele renovării au fost menţinerea aspectului general al vechii faţade cu stucaturi şi evitarea folosirii de culori suplimentare pentru a accentua elementele ornamentale. O atenţie deosebită s-a acordat introducerii profilurilor de stucaturi de la baza faţadei pentru evidenţierea balcoanelor cu ferestre.

Prin urmare, ferestrele de culoare alb pur din sistemul S 8000 IQ de la GEALAN au fost alese în special datorită luminozităţii lor. Ferestrele de la balcoane au primit, de asemenea, o şină suplimentară la cerceveaua verticală din lucarnă.

Proporţii generoase într-o faţadă construită din elemente din PVC în Hamburg

Arhitecţii şi constructorii aleg ferestrele din PVC alb pentru a evidenţia ornamentele faţadelor

Această casă construită pentru vârstnicii din Hamburg reprezintă o structură nou construită prin metode convenţionale, ce cuprinde 55 de apartamente de asistenţă socială.

Pentru intrarea principală a fost proiectată o faţadă mare de sticlă, umbrită de copaci înalţi, care se întinde pe o lungime de 18 metri şi o înălţime de patru etaje, curbată spre interior de la centru.

Datorită valorii ridicate a izolării termice şi eficienţei optime a costului, s-au utilizat elemente din PVC, faţada fiind asamblată cu rame din PVC din sistemul S 8000 IQ în locul celor din aluminiu.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0