fbpx

Ateliere Deschise de Arhitectură la Institutul Francez

Inovaţia arhitecturală în viziunea lui Odile DECQ

Odile DECQ este un nume important al arhitecturii moderne, o personalitate aparte şi una dintre puţinele femei arhitect recunoscute internaţional, fiind premiată cu Leul de Aur la Bienala de Arhitectură de la Veneţia. Pe lângă activitatea de arhitect, aceasta se implică în educaţia viitoarelor generaţii fiind director al Şcolii Speciale de Arhitectură de la Paris. Cea mai recentă lucrare a sa, ce s-a bucurat de aprecieri internaţionale, este noua aripă a Muzeului de Artă Contemporană de la Roma.

Ateliere Deschise de Arhitectură la Institutul Francez

Odile DECQ vine la Bucureşti pe 13 octombrie, la deschiderea seriei Atelierelor Deschise de Arhitectură, iniţiativă lansată de Ambasada Franţei şi Institutul Francez. În fiecare lună, un arhitect francez de renume mondial este invitat să susţină o conferinţă tematică şi un atelier pentru studenţii şi profesioniştii români. Lucrul cu publicul şi cu cei implicaţi în dezvoltarea oraşului are ca scop propunerea unor cazuri concrete pentru transformarea Bucureştiului într-o metropolă a secolului XXI.

Seria Atelierelor va fi inaugurată pe 13 octombrie, la ora 17.00, de Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, Şerban Sturdza, fost preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, Mircea Angelescu, Director al Direcţiei de Patrimoniu Cultural a MCPN, Mircea Ochiniciuc, Preşedinte al Ordinului Arhitecţilor, filiala Bucureşti şi invitata de onoare, Odile Decq, care va susţine la Institutul Francez o conferinţă despre Inovaţia Arhitecturală, urmată de un Atelier deschis cu studenţii pe 14 octombrie.

La prima conferinţă a Atelierelor Deschise, Odile DECQ va vorbi despre modul în care pot fi rezolvate problemele legate de patrimoniu şi dezvoltare urbană şi despre importanţa inovaţiei arhitecturale în dezvoltarea Bucureştiului.

La sfârşitul ciclului de conferinţe şi ateliere, perspectivele franceze vor fi regrupate într-un catalog coerent de propuneri pentru Bucureşti. Atelierele Deschise de Arhitectură sunt gândite ca un spaţiu de colaborare franco-român, prin care specialişti din ambele ţări să poată comunica şi să găsească soluţii la problemele actuale ale arhitecturii.

Ateliere Deschise de Arhitectură la Institutul Francez

Odile DECQ la Bucureşti – Programul Atelierelor Deschise de Arhitectură

13 octombrie 2010, ora 17.00 – Sala Elvira Popescu, Institutul Francez din Bucureşti

Deschiderea Atelierelor

Conferinţa Odile Decq, “Inovaţia arhitecturală”

14 octombrie 2010, 15.00 – 17.00, Institutul Francez din Bucureşti

Odile Decq – Atelier Deschis de arhitectură cu studenţii

Următorii invitaţi ai Atelierelor Deschise de Arhitectură sunt Jean-Dominique Secondi, care va trata “intervenţia în spaţiul public” (25 şi 26 noiembrie 2010) şi Frédéric Bonnet, care va aborda tema “materialelor în construcţie” (16 şi 17 decembrie 2010).

Pentru mai multe informaţii despre activitatea arhitectei Odile Decq, puteţi accesa site-ul biroului Decq & Cornette www.odbc-paris.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0