fbpx

Atitudine Street Delivery

Pietonalul Street Delivery a fost presărat cu proiecte verzi, idei de recycling şi upcycling, cu expoziţii foto şi instalaţii, cu prezentări de obiecte handmade şi custom made şi cu ateliere de tot felul.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Arthur Ţinţu

Atitudine Street Delivery

Atitudine Street Delivery

Atitudine Street Delivery

De la o iniţiativă intitulată Şezătoarea Urbană, loc de redescoperit motivele tradiţionale, şi până la demonstraţii de prelucrare a metalului, realizate de Caravana Meşteşugurilor; de la vechi coperţi de revistă românească, tipărită frumos pe lemn de Wood Be Nice, şi până la prezentări ale unor palate şi conace pitoreşti din ţară – tradiţia, designul şi moştenirea românească au fost printre principalele teme reprezentate, în acest an, în cadrul evenimentului.

Atitudine Street Delivery

Atitudine Street Delivery

Ideile despre un oraş mai verde şi o Capitală mai prietenoasă au putut de asemenea fi găsite pe tot parcursul străzii Arthur Verona; menţionăm acum doar stadul Grădinii din curtea şcolii sau instalaţia Copacul de hârtie, un obiect presărat cu informaţii esenţiale despre plante şi arbori, numai bune de luat acasă pentru o lectură în tihnă.

Atitudine Street Delivery

Ca popasuri fresh pentru reîncărcare cu energie, am remarcat prezenţa unor iniţiative de asemenea „verzi” ca FruFru sau Iconic.

Atitudine Street Delivery

Street Delivery a aniversat, o dată cu această ediţie, zece ani, motiv pentru care OAR şi Fundaţia Cărtureşti au organizat un weekend simultan în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj.

Mai mult, OAR a prezentat, în Bucureşti, şi macheta traseului pietonal Verona, după zece ani: de unde a pornit Street Delivery, ce a reuşit să facă şi, de asemenea, ce-şi doreşte comunitatea pentru spaţiul public, toate punctate pe hartă.

Atitudine Street Delivery

Street Delivery X a fost organizat în parteneritat cu ArCub, în contextul proiectului Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului, proiect care lansează candidatura oraşului la un titlu important, şi anume cel de Capitală Europeană a Culturii.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0