Banchiza Urbană: 22 – 28 octombrie în București

O săptămână care stă aproape complet sub semnul filmelor de festival grație Les Films de Cannes à Bucarest. Ceea ce nu înseamnă că nu mai dăm o tură și prin alte locuri… Unde? Citiți mai jos.

Luni: Made in RO: 100 de ani de branding românesc

Despre brandingul românesc din ultimul secol aflăm în cadrul proiectului „Made in RO: 100 de ani de branding românesc la București”, găzduit de spațiul AWE. Adaptive Work Environment. Până în 28 octombrie.

Marți: Eveniment Virgil Nemoianu | Dublă lansare de carte

O dublă lansare de carte și o prezență deosebită, marți, la Humanitas Cișmigiu: Virgil Nemoianu, unul dintre cei mai de seamă teoreticieni și critici literari ai noștri va fi prezent la lansarea celor două cărți: „Postmodernismul și identitățile culturale. Conflicte și coexistență” și „Arhipelag interior. Eseuri autobiografice. Simptome”.

Miercuri: Meet the new makers!

La Meșteshukar ButiQ urmează o seară de shopping și relaxare. Invitați made in RO: CHLOR, Climent Art, Fructos & PrajiturEla.

Joi: Pour qui fait-on le cinéma d’aujourd’hui?

Pentru cine mai facem filme astăzi? O întrebare la care vor încerca să răspundă cineaști francezi și români: Guillaume Nicloux, Andrei Ujică, Corneliu Porumboiu, Olivier Do Huu. La Librăria franceză Kyralina, într-o discuție moderată de Cristian Mungiu și Mirel Bran.

Vineri: Les Films de Cannes à Bucarest

Ultimul weekend al festivalului ne îmbie inclusiv cu cel mai recent film al lui Jean-Luc Godard, „Le Livre d’image”. De la 21.00, la Cinema „Elvira Popescu”.

Sâmbătă: One Night Gallery // Love Ioana Trușcă

Pentru noua lor afișare în public, One Night Gallery au invitat-o pe arhitecta și ilustratoarea Ioana Trușcă la Casa Dacia. E cazul să ne așteptăm la iepuri nebuni, supereroi și alte personaje.

Duminică: Forumul Tradițiilor Creative, ed. a II-a

În acest weekend, la The Ark ne reamintim importanța elementelor de patrimoniu cultural, material și imaterial pentru dezvoltarea locurilor, oamenilor și comunităților.