Banchiza Urbană: 3 – 9 decembrie în București

Nimic neobișnuit în aceasă perioadă a anului să ne zboare gândul la cadouri și vacanță. Până atunci avem în meniu: expoziții foto, filme portugheze, conferințe pe teme Art Deco și cafea.

Luni: ACSINTE.100

Doar astăzi și mâine se mai poate vedea la Casa Dacia o expoziție deosebită de fotografie. Fotografiile din colecția Costică Acsinte (de pe front, din Slobozia anilor1930-1968 etc.) sunt însoțite în cadrul evenimentului și de o componentă multimedia.

Marți: Conferințele B:MAD

În cadrul expoziției B:MAD (București: Modernism Art Deco) de la Palatul Telefoanelor, conf. dr. arh. Mihaela Criticos, coordonatorul științific al ghidului B:MAD va susține o conferință pe tema „Limbajul arhitecturii Art Deco”.

Miercuri: Zilele Filmului Portughez

Din 3 până în 5 decembrie la ARCUB Gabroveni se celebrează cultura și cinematografia portugheză prin trei proiecții de film cu intrare liberă.

Joi: CDFD: Deschis pentru Inventar – Vernisaj și expoziție foto

Joi avem întâlnire cu proiectele speciale ale Centrului de Fotografie Documentară. Pe scurt: 10 fotografi, 13 proiecte noi, 7 tipărituri într-o colecție de cărți de fotografie documentară și un scurtmetraj documentar. De la 18.30, la Rezidența Scena 9.

Vineri: Café Viena at Beans&Dots

Pentru a ajunge la Viena nu trebuie decât să închizi ochii și să bei o cafea la Beans&Dots. Între 5 și 11 decembrie.

Sâmbătă: Dichisar de iarnă

La Impact Hub Bucharest are loc în weekend o nouă ediție a târgului de handmade și design Dichisar la care vor participa peste 90 de expozanți.

Duminică: Arte în București 2018

În decembrie putem descoperi lucrările a peste 50 de artiști bucureșteni în cadrul evenimentului Arte în București, ediția 2018. Curatorul acestei ediții este criticul de artă și managerul cultural Călin Stegerean. Până în 19 decembrie.