fbpx

Banchiza urbană. Igloo – call for photos

Cu ocazia Romanian Design Week, Igloo media organizează între 23-25 mai Banchiza urbană, un proiect derulat în parteneriat cu Energiea, Origo, Fundaţia Friends for Friends şi Interbelic prin care propune – pornind de la ideile promovate de celebrul arhitect Jan Gehl în cărţile sale – transformarea străzii Lipscani 5-13, folosită în prezent ca parcare, într-un loc de relaxare şi socializare pentru locuitorii oraşului.

După publicarea în limba română a cărţii “Viaţa între clădiri”, o lucrare care pleacă de la premisa că omul este o fiinţă socială, născut cu dorinţa şi nevoia de a interacţiona cu celălalt, şi a volumului “Oraşe pentru oameni”, un titlu de referinţă pentru toţi cei interesaţi de evoluţia spaţiului urban contemporan, Igloo Media continuă demersul de a promova ideile lui Jan Gehl organizând Banchiza urbană – un eveniment temporar ce redă pietonilor un spaţiu al maşinilor şi îi invită să compună scenarii proprii pentru acest loc. Propunem un loc de întâlnire, de joacă şi de experimente.

Timp de un weekend, o parte din strada Lipscani va găzdui, alături de spaţii de lectură şi joc, o expoziţie cu fotografii ce ilustrează realităţi ale spaţiului public din Bucureşti, puse faţă în faţă cu recomandările lui Jan Gehl pentru oraşe mai bune pentru oameni. Fotografiile vor fi grupate în jurul a patru teme: Pietoni vs maşini, Mobilier urban, Pieţe publice şi Biciclişti & biciclete.

Call for photos

Pentru expoziţia centrală amenajată pe Banchiza urbană căutăm fotografii care să ilustreze cât mai bine cele patru teme.

Fotografiile vor fi trimise pe adresa aniela.macarin@igloo.ro până vineri, 16 mai.

Pentru că fotografiile vor fi printate pe panouri de mari dimensiuni, căutăm mai ales imagini la 300 dpi, tiff / jpg. Le aşteptăm însă şi pe cele mai mici, le vom aduna într-o galerie pe site & FB.

*** Orice persoană care trimite fotografii în cadrul acestui call for photos certifică şi garantează pentru
organizatori că el/ea este autorul exclusiv şi unic al acestora.

**Fotografiile selectate pentru a fi incluse în expoziţie vor fi însoţite pe panouri de numele autorului / fotografului.

Câteva exemple găsiţi mai jos.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0