fbpx

Bart Dijk de la OKRA landschapsarchitecten va vorbi despre Katwijk Coastal Defence la Forumul SHARE București 2017

Designerul peisagist Bart Dijk va organiza o prezentare despre cele mai recente proiecte peisagistice la conferința LAUD – peisajul și arhitectura infrastructurii, parte a Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE București pe 21 – 22 martie 2017.

Bart Dijk (1980) este un designer experimentat și dedicat peisajului care excelează în arhitectura peisagistică și urbanism la scară largă. La OKRA, Bart Dijk lucrează într-o echipă multi-disciplinară de peste 25 de profesioniști internaționali.

De-a lungul ultimilor 12 ani, Bart s-a concentrat pe transformarea orașelor și a peisajelor. El are o vastă experiență în definirea unor cadre pentru dezvoltare urbană, proiectarea spațiului public, planificarea master planurilor și strategiilor. În echipe integrate de proiectare, el este forța care mișcă lucrurile și este cunoscut pentru conceptele sale inovatoare. Arhitectul Bart Dijk este motivat să creeze valoare adăugată în domeniul public, respectând istoria și planificarea contextului în proiectele sale. La OKRA – cu sediul în Utrecht, Olanda – Bart a fost responsabil pentru transformările urbane pe scară largă în F.E. Rotterdam, Basel și Atena.

Proiectul Coastal Work Katwijk a câștigat numeroase premii și concursuri, inclusiv BNA Best Building of the Year (Olanda) Parking garage Kustzone Katwijk în 2016, Nationale Business Succes Award 2016 (Olanda), winner landscape architect branche, premiul Falco Best Public Space, Kustzone Katwijk (Olanda) – câștigător, Prof. Dr. Ir. JF Agemaprijs 2015, Kustzone Katwijk (Olanda) – finalist, premiul Rijnlandse Architectuur, Kustzone Katwijk (Olanda) – câștigător, Gouden Piramide (premiul pentru o guvernare inspirată), Kustzone Katwijk (Olanda) – finalist în 2015 și a fost nominalizat la Dutch building price 2017 categoria lucrări Construcții civile (Olanda) și Parking garage Kustzone Katwijk cu rezultatele în 2017.

 În ultimii zece ani, Rijkswaterstaat, Ministerul Infrastructurii și Mediului, au lucrat pentru a consolida unele conexiuni slabe de pe coastă. Alături de construirea necesară a apărării de coastă, investițiile din zona de coastă asigură de asemenea că Katwijk rămâne o destinație turistică și un sprijin pentru economia locală a orașelor de pe litoral.

Consolidarea coastei Katwijk este specială în multe feluri. În Țările de Jos, avem o lungă tradiție de cooperare și de design integrat. Cu toate acestea, atunci când este vorba despre subiectul siguranței apei, acest lucru s-a întâmplat rar. Consiliul apelor și Ministerul Apelor au fost obișnuite să efectueze lucrările în deltă singuri. Faptul că guvernul național, provincia, un consiliu al apelor și municipalitatea Katwijk și-au unit forțele pentru a realiza acest proiect special este dovada unei guvernări inovatoare. Un al doilea fapt care face ca acest proiect să fie special este participarea localnicilor și antreprenori. Mai multe sesiuni interactive cu mai multe partide locale diferite, au creat nu numai sprijin larg răspândit pentru proiect, dar au și îmbunătățit de asemenea semnificația și relevanța designului. „A spus Bart Dijk despre proiect.

Într-un proces interactiv de planificare, OKRA a definit cele mai importante valori ale Katwijk și anume relația dintre sat și plajă. Digurile de coastă sub formă de dune au rol apărare, malurile de piatră sunt îmbrăcate și întărite de dune suficient de mici construite cu întreruperi minime între oraș și plajă. Cu această construcție, orașul Katwijk a putut realiza și o parcare subterană în spatele digului. Digul și garajul sunt complet ascunse vederii cu ajutorul dunelor cu aspect natural. O rețea extinsă de trasee a fost construită pentru a conecta satul și plaja, oferind vedere la mare. Punctul culminant al design-ului este o dună largă de tranziție care servește ca spațiu de bun venit și evenimente, formând o inimă vibrantă pentru coasta Katwijk.

Acest proiect m-a făcut să realizez încă o dată că un design bun este un design făcut nu numai pentru oameni ci și cu oameni.” a spus Bart Dijk.

Okra landschapsarchitecten a câștigat mai multe cocursuri din Europa la care au fost invitați să participe, cum ar fi: Valkenburg (Olanda), Aeroport -scenariu de explorare barăci și Mechelen Ragheno (Belgia) în 2016, Atena (Grecia) „Relansăm Atena – spre un centru oras nou” în 2013, Hillegom ( Olanda) Hoftuin în 2012, Glostrub (Danemarca) Ejby Campus și Utrecht (Olanda) Jaarbeursplein în același an, Basel Gestaltungskonzept Innenstadt în 2010 și Domplein Utrecht în 2006

Premiile biroului:

2016 Dutch building price 2017 categoria Lucrări Civile (Olanda), Parking garage Kustzone Katwijk, nominalizare (rezultate 2017)

2016 BNA Cea mai bună clădire a anului (Olanda) Parking garage Kustzone Katwijk – câștigător

2016 Nationale Business Succes Award 2016 (NL), câștigător categoria arhitect

2015 Premiul Falco Best Public Space, Kustzone Katwijk (Olanda) – câștigător

2015 Prof. Dr. Ir. J.F. Agemaprijs 2015, Kustzone Katwijk (Olanda) – finalist

2015 Premiul Rijnlandse Architectuur, Kustzone Katwijk (Olanda) – câștigător

2015 Gouden Piramide (premiul pentru o guvernare inspirată), Kustzone Katwijk (Olanda) – finalist

2014 Premiul Falco Best Public Space, Catharina Amaliapark, finalist

2009 Premiul Delta Water, nominalizare, Zealand Energetic Recreation

Forumul Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE, Bucuresti, este unul dintre cele mai așteptate evenimente atât din țară, cât și international. Acest eveniment aduce împreuna proiecte premiate de peste tot din lume, noi tendințe în arhitectură și design, peisagistica inovatoare, soluții software pentru cei din domeniul construcțiilor, noi materiale și tehnologii pentru proiectarea unui mediu mai bun construit într-o manieră inovativă, toate aceste fiind exemplificate prin proiecte la scara mare. Evenimentul este organizat de Abplus Events și Ordinul Arhitecților din România.

Informații cu privire la cele patru evenimente pot fi accesate pe pagina www.share-architects.com si www.iegis.eu, www.ielaud.ei, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0