fbpx

Beneficiile reconversiei funcționale – trasformarea spațiului prin lumină, cu ajutorul lucarnei VELUX

Spațiul, o temă tot mai des întâlnită în prezent, a adus cu sine dorința și nevoia de fructificare la maximum a fiecărui metru pătrat al clădirilor, reconversia funcțională fiind cea care oferă o soluție rapidă și utilă.

În acest caz, podul prăfuit și nelocuit joacă un rol important. În funcție de dimensiuni, spațiul de sub acoperișul în pantă, cu o frumusețe aparte dată de geometria unghiurilor și a planurilor înclinate, poate deveni o mansardă cu o multitudine de aplicații. De la living, bucătărie, dormitor, până la spațiu de creație și lucru sau chiar o întreagă locuință, toate acestea pot fi aduse la viață printr-un discurs stilistic de calitate, multă creativitate și ingeniozitate.

Reconversia funcțională: de la creativitate la funcționalitate

Reconversia funcțională, valorificarea creativă prin lumină și ventilarea optimă cu ajutorul soluțiilor VELUX, oferă spațiului din pod o altă perspectivă, devenind o mansardă șarmantă. Colțurile întunecoase, exprimarea materialelor, instalațiilor și structurii construcției, toate acestea sunt puse în evidență prin jocuri de lumini și umbre care aduc un caracter aparte întregii încăperi.

Astfel, reconversia clădirii devine o soluție foarte atractivă, dar și un mod plăcut de a câștiga tot mai mult spațiu locuibil. Ferestrele de mansardă VELUX sunt elementul principal care dau viață și dimensiune proiectelor de reamenajare a podurilor. Indiferent de bugetul deținut, soluțiile dau frâu liber creativității și îi invită pe arhitecți să facă un exercițiu de imaginație și să transforme podul într-o adevărată oază de liniște, intimitate și relaxare. Păstrarea elementelor structurale și lipsa regulilor devin punctul forte al oricărei reconversii spațiale, contopind în același timp senzația de adăpost creată de pantele acoperișului.

Se știe că podurile neutilizate sunt, de regulă, insuficient izolate. Însă, odată cu reamenajarea acestora, atât pereții, cât și învelitoarea beneficiază de o reabilitare termică corespunzătoare. Astfel, problema pierderilor de căldură prin acoperiș va fi parte a trecutului, mansarda devenind un spațiu inundat de lumină. În plus, un alt beneficiu al izolării constă în diminuarea costurilor de încălzire pe perioada iernii pentru întreaga construcție, interiorul mansardei fiind cel care va asigura o temperatură optimă și pe perioada verii.

Lucarna VELUX, mai mult spațiu și mai multă lumină naturală într-o singură zi

Lucarna VELUX este soluția care transformă într-un mod spectaculos mansarda, datorită spațiului nou creat și a cantității de lumină naturală adusă. Rezultatul fiind experimentarea unui sentiment uimitor de deschidere, în timp ce podul întunecat și neutilizat corespunzător devine o mansardă încântătoare. Această alternativă inovatoare la tradiționala lucarnă ridică ferestrele de mansardă, mărind spațiul utilizabil, creând o atmosferă cât mai aerisită.

În timp ce o lucarnă tradițională este formată dintr-o fereastră verticală și o construcție în acoperiș, lucarna VELUX utilizează ferestrele de mansardă, plus un sistem de rame VELUX, complet etanș, care se livrează cu toate piesele necesare pentru montaj. Mai mult, comparativ cu lucarnele tradiționale cu aceeași suprafață vitrată, ferestre de mansardă VELUX oferă cu 200% mai multă lumină naturală.

Lucarna VELUX este disponibilă în combinații de câte 4 sau 6 ferestre de mansardă VELUX. Instalarea se poate face într-o singură zi, fără a include și pregătirea golului sau finisajul interior. Astfel, se reduce foarte mult timpul în care casa este „deschisă”. Finisajul interior și popularea spațiului cu o serie eterogenă de obiecte de mobilier sunt punctele finale care oferă posibilități infinite de decorare ale noului spațiu.

velux.ro
velux.ro/indoorgeneration

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0