fbpx

Beros & Van Schaik Wine Traders

Formată dintr-o singură încăpere şi organizată în jurul unui generos display de vinuri, locaţia este atât magazin, cât şi bar, loc pentru o degustare de vin sau pentru petrecut o seară întreagă. Mai mult, combinaţia dintre atmosfera industrială a amenajării şi imaginea nenumăratelor sticle expuse (din tot atâtea soiuri) fac din acest spaţiu dedicat vinului unul dintre cele mai fresh şi nonconformiste locuri din zonă.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Cosmin Dragomir | www.cosmindragomir.info

Beros & Van Schaik Wine Traders

Pentru a se putea adapta cerinţelor micului spaţiu, dar şi pentru a obţine atmosfera dorită, arhitecţii au realizat la comandă, după proiect, toate piesele de mobilier, inclusiv scaunele (cu excepţia mobilierului de terasă, adus din Franţa).

Piesa principală, display-ul de vinuri, este o elegantă structură din metal (vopsit mat) şi lemn atent finisat, nelăcuit, dispusă, din pardoseală pană în plafon, pe doi dintre pereţii spaţiului. Rafturile din lemn – cu look inspirat din cel al lădiţelor pentru transportul vinului – sunt prinse, prin intermediul unor T-uri şi a unor coliere metalice, de stâlpi. Dispunerea prinderilor (pe centrul lateralelor rafturilor) şi proporţia întregii structuri fac ca rafturile, încărcate cu sticle, să pară suspendate în aer.

Beros & Van Schaik Wine Traders

Barul, realizat din beton şi având acelaşi finisaj cu pardoseala, marchează capătul display-ului. Din dreptul lui porneşte, pe cel de-al treilea perete, o tejghea înaltă din lemn, având inserate trei casete cu faţa din sticlă pentru expunerea, asemenea unor piese valoroase, a unor vinuri aşezate culcat. Meniul, care cuprinde restul ofertei locaţiei (vinuri la pahar, non-wine drinks şi gustări) este scris cu creta, pe panouri din tablă neagră aşezate în dreptul tejghelei, intercalate cu mici tablouri înrămate.

Beros & Van Schaik Wine Traders

Masa centrală dă un aer vintage locului datorită aspectului „used” al lemnului masiv al blatului, sprinijit pe o structură metalică. Cele două modele de scaune înalte sunt realizate din aceeaşi combinaţie de materiale – unul, cu look contemporan, din ţeavă rectangulară de secţiune pătrată, cu şezut de asemenea pe formă pătrată, din lemn curbat peste o foaie din tablă; altul, mai „old school”, cu şezut rotund, realizat dintr-o singură piesă din stejar masiv lucrată manual, are o structură din ţeavă rotundă, aducând cumva cu mobilierul unui vechi atelier.

Beros & Van Schaik Wine Traders

Luminile (reflectoare aduse din Anglia şi becuri suspendate, din plafon, deasupra barului), precum şi aspectul plafonului înalt, cu întreaga structură originală din lemn a clădirii lăsată la vedere, întregesc atmosfera de vintage-industrial a locului.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0