fbpx

Bistro Matrioska, povestea în poveste

Orice loc are o poveste. Dar dacă drumurile  bucureștene vă vor purta pe strada Visarion 20, veți descoperi într-o casă de început de secol XX o poveste în poveste.

Înainte de Matrioska, bistroul, a existat un scurt roman cu nume omonim semnat de proprietarul locului, Tudor Dan, împreună cu Cristina Miclea.

Multe dintre poveștile și trăirile personajelor romanului s-au convertit în piese de puzzle care au contribuit la conturarea conceptului amenajării.

De amenajare s-a ocupat Florin Ștefan, un pictor și artist din Cluj, care a mers pe viziunea unui ambient armonios în care culorile neutre ale mobilierului au fost rama propice în care s-a așezat personalitatea obiectelor decorative. Tot Florin Ștefan semnează și multe dintre fotografiile prezente pe pereții bistroului.

La loc de cinste, păpușile Matrioșca, își găsesc loc în toate cotloanele, atât la parter, cât și la etajul casei, prin biblioteci, printre multitudinea de cărți care ne reamintesc că suntem într-un cadru de roman. Acesta poate fi citit în curte, înaintea unui concert de jazz, sau la etaj, în zona retrasă, cu fotolii colorate.

Pianul cu coadă este un alt punct forte al amenajării, iar povestea lui nu este mai prejos: a aparținut Conservatorului din Hamburg și a fost utilizat inclusiv în cadrul festivalului „George Enescu”.

Bucătăria de la Matrioska este una eclectică, aflată într-o continuă călătorie de perfecționare. Prin urmare: burgeri, paste, supe, deserturi și tot atâtea senzații.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0