fbpx

Brutăria Miez: poftiți la echilibru între arome și texturi!

Din decembrie 2016 până în prezent, brutăria artizanală Miez a marcat un nou loc în geografia Pieței Amzei. Unul dintre cele în care vrei să revii. Un spațiu de dimensiuni reduse, cu design minimalist, dominat de lemn și flori se umple aproape zilnic de culorile ingredientelor proaspete. Este povestea unei pasiuni pentru poveștile spuse de mâncarea tradițională și, în mod special, pentru pâine. Protagonista, Andreea Carețu, și-ar dori să pună la dospit bunul gust într-ale brutăriei.

Cum a început povestea Miezului: te-ai trezit într-o zi îndrăgostită de arta preparării pâinii?
În cazul meu a fost vorba despre o căutare lungă, care m-a ținut din adolescență și până nu demult. La baza legăturii cu pâinea stă pasiunea mea pentru gătit și un mare interes pentru istoria vieții de zi cu zi. De ani buni de zile privesc mâncarea ca pe un fenomen cultural ce oglindește felul oamenilor și trecutul unui loc. Mâncărurile tradiționale, locale, spun mereu povești, iar povestea pâinii este una dintre cele mai vechi și mai fascinante dintre ele.

Te bazezi pe rețete tradiționale?
Unele din rețetele pe care le folosesc sunt tradiționale, tipice unei anumite zone, altele mai puțin. Mai importante decât rețetele în sine sunt însă pentru mine metodele tradiționale, fără scurtături, care definesc tot ce se întâmplă la noi în brutărie.

Care sunt ingredientele prietene cu pâinea care se prepară la Miez?
Pâinile noastre conțin făină, apă, maia, sare. În plus, în cazul unor specialități, nuci, semințe, fructe uscate. Nimic altceva.

Ce altceva în afară de pâine putem găsi la Brutăria Miez din Piața Amzei?
În perioada aceasta avem plăcinte și quiche-uri, chifle și baghețele, viennoiserie de tipul melcilor cu brânză dulce, ghemelor cu scorțișoară sau foietajelor, ștrudel cu mere, ștrudel cu brânză dulce și fructe proaspete, fursecuri, diferite prăjituri. Cu timpul vom diversifica cu siguranță tot mai mult.

Unde în oraș mai există pâinea/produsele de la Miez și ce mesaj ți-ai dori să transmită oamenilor la care ajung?
Din când în când vom merge la târgul de la Muzeul Țăranului. Altfel, pâinea noastră se poate regăsi în meniul de la Clubul Țăranului, Fix, Apollo111, Green Hours, Bistro Français, Voilà, iar la Artichoke trimitem și cookies pe lângă pâine.

Sunt două lucruri importante pe care le caut în produsele finite: intensitatea gustului și echilibrul între diferitele arome și texturi. Nu-mi reușește nici mie întotdeauna până la capăt, dar continui să învăț și să urmăresc țelul acesta. Cred că în România sunt puțini cei care gătesc în acest fel. M-aș bucura foarte tare ca prin ce oferim să cultivăm cât mai mult bunul gust.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0