Bucureștiul devine Capitala termală a Europei. Se deschide Therme București
Începând din 14 ianuarie, Bucureștiul beneficiază de un proiect unic, dezvoltat în premieră pentru România, care plasează Capitala pe harta exclusivistă a capitalelor cu tradiție în utilizarea apelor termale – Roma, Viena, Budapesta. Therme București se deschide pentru publicul larg, oferind bucureștenilor, dar și locuitorilor din orașele învecinate și turiștilor, o alternativă de relaxare și distracție complet nouă pentru România.
Therme București este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de peste 30.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termală de la Therme București este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante.
Bucureștiul este al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.
„Suntem onorați și mândri să deschidem acest complex în București, pentru care am angrenat toată experiența unui lider în domeniu, precum și talentul și imaginația unei echipe extraordinare de specialiști din peste 20 de țări, sub leadership românesc. Așteptăm publicul bucureștean să descopere aici zeci de premiere și exclusivități care sperăm să îi relaxeze și să îi bucure”, a declarat Hubert Spegel, CEO A-HEAT GROUP AG. Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Lucrările de construcție a proiectului Therme București au început la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca și construirea unui aeroport, investiția totală ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro.
Conceptul Therme
Therme București este cel mai mare centru de wellness, relaxare și distracție bazat pe ape termale din România construit greenfield. În piscinele de la Therme se pot relaxa simultan 1.500 de persoane, iar de saunele centrului pot beneficia 300 de persoane în același timp. Toboganele au fost proiectate astfel încât să asigure distracția pentru 6.500 de persoane pe oră, iar restaurantele au o capacitate totală de 700 de locuri. De asemenea, parcarea centrului dispune de 1.800 de locuri. Therme București este un centru termal cu servicii și ambianță premium, la prețuri accesibile, cu cele mai înalte standarde din punct de vedere arhitectură, tehnologie, sănătate și relaxare.
Apa termală de la Therme București
La Therme București, apa geotermală este adusă la suprafață de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dublă premieră pentru România modernă, pentru că este cel mai adânc foraj de apă termală realizat dupa ‘89 și folosește o tehnică revoluționară, care păstrează toate calitățile fizice și chimice ale apei, până la suprafață. Drumul pe care apa din adâncuri îl parcurge până la suprafață este comparabil cu lungimea uneia dintre cele mai cunoscute artere din București – Calea Victoriei.
Sănătate
Temperatura și compoziția apei termale, împreună cu mediul în care ea este captată, fac din această resursă una dintre cele mai valoroase metode de menținere a sănătății și a stării de bine. Medicii recomandă ședințe zilnice de cel puțin 15 minute de scufundări în apa termală. În cazul apei de la Therme București, combinația unică între temperatură și compoziție chimică favorizează absorbția acelor substanțe atât de necesare pentru buna funcționare a organismului, care se găsesc în stare pură, așa cum le-a conservat Pământul în peste 6 milioane de ani – magneziu, fier, calciu și fluor.
Timp liber
Centrul Therme se adresează tuturor celor care își doresc câteva ore de vacanță, de relaxare și distracție, într-un singur loc, la prețuri care încep de la 39 de lei.
Arhitectură
Therme București se întinde pe o arie de peste 250.000 de metri pătrați, aproape cât 39 de terenuri de fotbal. Fațada construcției mamut este autoportantă, iar structura metalică de susținere a acesteia cântărește 1.100 de tone, fiind cea mai mare de acest fel din România. De asemenea, fațada are cea mai mare deschidere fără stâlpi, de peste 43 de metri. Acoperișul retractabil este un colos transparent care cântărește 230 de tone, fiind cel mai mare acoperiș construit vreodată într-o zonă seismică.
Știință și tehnică
Centrul construit în nordul Bucureștiului este o construcție cu un grad de eficiență energetică extrem de ridicat, a cărei autonomie energetică este asigurată 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficienței energetice, Therme București este o clădire unică în București, pentru că funcționează din resurse proprii în proporție de 90%.