fbpx

Călătorii cu stil – Noul Hostel Generator

[mp_row]

[mp_span col=”2″]

[mp_text]

Text:
Ioana Păunescu Foto:
Nikolas Koenig

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”10″]

Un hostel hip care oferă cazare pentru toate nivelurile de buget – de la camere cu mai multe paturi suprapuse la penthouse-uri cu terasă proprie – amenajat într-un stil eclectic şi punctat cu piese de design de semnătură, conceptul Generator cucereşte acum şi Parisul, instalându-se elegant într-o fostă clădire de birouri din anii ’80.

La 15 minute de mers pe jos de Gare du Nord, la câţiva paşi de canalul Saint-Martin şi de parcul Buttes-Chaumont şi chiar vizavi de sediul Partidului comunist francez proiectat de Oscar Niemeyer, într-un arondisment renumit pentru numeroasele galerii de artă, magazine, cafenele şi baruri, Generator-ul parizian deschide acum porţile unor noi spaţii vibrante. Proiectul de arhitectură aparţine Ory & Associés, iar amenajarea interioară împărtăşeşte atmosfera celorlalte locaţii Generator din Londra, Barcelona sau Berlin. Pentru Paris, DesignAgency a combinat, pe criteriul contrastului, elemente romantice cu texturi industriale şi piese recuperate din târguri de vechiuturi cu piese Tolix, Jielde sau Tom Dixon, precum şi creaţii ale unor tineri designeri (Blom & Blom, Spain’s Lobster’s Day) cu cele ale unor artişti locali (Romain Guillet, You Talking to Me).

Traseul spaţial al zonelor comune este generos presărat cu surprize vizuale: din lobby-ul cu un desk de recepţie în stil Mondrian, cu geometrie în roşu, galben, albastru, alb şi negru constrastând puternic cu betonul aparent şi cu firma luminoasă teatral conturată, se poate ajunge direct în café Fabien; acest al doilea spaţiu îşi propune să aducă, în interior, atmosfera vibrantă a cafenelelor pari­ziene, printr-un colaj de texturi şi motive grafice diverse. Iar de aici, din cafenea, traseul poate continua fie spre zona de mese (amplasată chiar lângă o grădină şi un solarium), fie spre etaj, spre cea de chill-out, pre­să­rată cu perne marocane şi cu covoare puse pe jos sau pe paleţii care formează şezutul şi spătarele canapelelor, şi care este proiectată pe un fundal grafic creat de artistul olandez Ceizer. Lista spaţiilor comune, de socializare, de relaxare şi de party ale Generator-ului este completată de un bar, la subsol, şi de o terasă rooftop, cu încă un bar plus vedere panoramică spre pitorescul cartier Montmartre şi bazilica Sacré-Cœur.

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0