fbpx

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Igloo Architecture a proiectat pentru simulatorul joc www.hailacasa.ro trei tipuri de case, adaptate diferitelor dimensiuni și nevoi.  V-am prezentat până acum două dintre proiectele gândite special pentru acest joc, Casa Mansardată și Casa Nordică, iar acum ne oprim asupra celui de-al treilea proiect – Casa Culă.

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Casa Culă ne povestește despre cum atmosfera tihnită a locuirii tradiționale ce amintește de simplitatea obiceiurilor și traiului din vechime poate fi înglobată sau poate la rândul ei îngloba o locuință contemporană pentru o familie al cărei stil de viață păstrează valori și chiar tradiții romanești. |ndreptarea stilistică către elemente ce țin de arhitectura culei este justificată de prezența des întâlnită a acestui tip de locuință tradițională semifortificată în zona Balcanilor, în special în zone de deal și șes, locuință al cărei nume își are originea în turcescul kule ce se traduce prin turn.

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Proiectul prezintă un exercițiu-încercare de recuperare a formei arhitecturale ca parte a unui set de valori tradiționale românești și mai ales procesul de alterare, decupare, creștere ce rămâne lizibil în imaginea finală tocmai pentru a expune adaptarea la viața contemporană. Astfel pentru că arhitectura tradițională nu mai putea răspunde cerințelor de locuire modernă fără a-și altera proporțiile și conformarea, volumul masiv pare că se decupează în zona spațiilor de zi, taietura este închisă cu vitraje de mari dimensiuni iar volumul rezidual este translatat în chip de adăpost pentru o bucătărie de vară și punct de sprijin pentru acoperirea terasei.

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Corpul predominant al casei, fără a avea pretenția unei redări stilistice fidele, reușește totuși să impună atmosfera tradițională prin compunerea golurilor de lumină de dimensiuni reduse ce se dovedesc a fi suficiente pentru dormitoare și alte spații auxiliare și mai ales prin registrul superior al fațadei în care goluri cu arcade și parapet plin se constituie ca ecran protector al logiei de colț. Materialele, texturile, finisajele și geometria lor, vin și ele în sprijinul demersului arhitectural, fie susținând atmosfera patriarhală a locuirii tradiționale în schema bicromatică cunoscută: pereți albi cu minime decorații, elemente din lemn maro închis atât pentru tâmplărie cât și pentru streașina atent prelucrată, învelitoare de acoperiș din șiță, fie marcând taietura contemporană în cheia progresului tehnologic prin elemente de tip perete cortină.

Întrepătrunderea modern-tradițional se regăsește apoi la interior prin alăturarea contrastantă a texturilor de finisaj: lis vs rugos, lucios vs mat și prin însăși conformarea spațiilor: zona de zi ce cuprinde locul de luat masa și livingul este un spațiu deschis, de dimensiuni generoase în timp ce restul încaperilor sunt mai aproape de proporțiile tradiționale.

*OFERTA CONSTRUCȚIE CASA CULĂ

45.000 euro + TVA*

*oferta este valabilă în cazul predării „la roșu”. Casa poate fi livrată și „la gri” sau „la cheie”.
Cere oferta personalizată aici: http://hailacasa-rezidential.ro/cere-oferta

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Puteți afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Culă în simulatorul-joc www.hailacasa.ro: de la documentația obligatorie pentru obținerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, execuție instalații și finisaje interioare și exterioare, până la faza finală de închidere a șantierului.

În cadrul  concursului, sunteți provocați să parcurgeți în total 31 de etape, pași ce trebuie parcurși și în cazul în care vă doriți costruirea propriei case în viața reală: 1. Credit ipotecar și credit de nevoi personale, 2. Rezidențial, 3. Arhitectură, 4. Acte și Aprobări, 5. Pregătire Șantier, 6. Fundație și Structură, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperiș si Ferestre mansardă, 9. Zidărie, 10. Amenajare Mansardă, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior și Termoizolare, 13. Instalații sanitare și Încălzire prin pardoseală, 14. Tencuieli și Șape, 15. Compartimentare și plafoane, 16. Instalații Electrice, 17. Instalații Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatră Naturală, 21. Montare Uși, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Împrejmuirea și pavarea proprietatii, 24. Amenajarea Grădinii 25. Mobilarea Interioară, 26. Dotarea cu Electronice și Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizări de Servicii, 28. Achiziție Mașină Nouă, 29. Asigurare, 30. Petrecere de Casă Nouă, 31. Casa Finită

CASA CULĂ. Construiește pe www.hailacasa.ro!

Pentru ca procesul să fie cât mai real, pentru fiecare etapă a jocului s-au căutat parteneri și furnizori reali, cu experiență în domeniu, care să vină cu soluții și sfaturi reale și cât mai utile.

Intră în joc direct în www.hailacasa.ro!

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0