fbpx

Casă cu forme curbe și design contemporan lângă București

Proiectul a fost comandat de o familie cu doi copii, care si-a dorit o casa non conventionala la exterior, cu o deschidere ampla catre acesta, care la interior sa corespunda standardelor lor de trai si sa imbine confortul si simplitatea cu elemente cu note clasice.

Forma si relieful terenului au fost definitorii pentru forma casei. Planul in forma de “L” a generat o deschidere naturala a constructiei catre curte, iar diferenta de nivel a terenului de aprox. 3m a condus la o separatie utila si estetica a celor doua accese: cel pietonal – la nivelul parterului si cel auto – la nivelul demisolului. Formele curbe ale fatadei au stat la baza conceptului de a prelua elementele curbe si natural ale teren si de a le transpune in noua constructiei, din dorinta ca interventia sa fie cat mai naturala si se se armonizeze cu situl.

Astfel, lamelele de aluminiu de la parte superioara a fatadei imbraca un volum drept ce beneficiaza de o terasa cu o forma neregulata, curba si au un dublu rol: cel al unei balustrade a terasei, precum si cel de parasolar, odata pentru spatiiile de dormit, ce beneficiaza astfel de mai multa intimidate, dar si pentru parter, prin coborarea acestora sub nivelul etajului. Dispunerea fiecarei lamele s-a realizat perpendicular pe raza de curbura din punctul montajului fiecareia iar astfel fatada se modifica – se deschide sau se inchide – pe masura ce observatorul isi schimba punctul de privire, atat din exterior, cat si din interiorul terasei.

Limbajul formelor curbe care se imbina si concureaza cu liniile drepte a fost preluat si la interior, astfel, armonizand astfel spatiile interioare si creand o legatura clara intre acestea si exterior.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0