Casa Nordică. Construiește pe www.hailacasa.ro
Alături de Casa Mansardată, primul dintre cele trei proiecte Igloo Architecture gândite pentru simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucătorul are posibilitatea să construiască în cadrul aplicației alte două tipuri de case, diferite ca stil și funcționalitate: Casa Nordică și Casa Culă.
După ce v-am prezentat în detaliu proiectul Casei Mansardate, a venit timpul acum să ne oprim asupra celui de-al doilea proiect – Casa Nordică sau Casa Contemporană.
Inspirată din simplitatea liniilor arhitecturii scandinave, Casa Nordică se dezvoltă în jurul unuia dintre elementele cheie ale acesteia, și anume maximizarea stării de bine prin intermediul spațiului. Minimalismul arhitecturii nu este unul rece, cinic, ci unul care invită și chiar potențează sentimentul de liniște, relaxare, intimitate și se concretizează într-o simplitate plină de farmec prin câteva elemente de concept.
În spiritul eficienței, minimizând raportul dintre suprafața de anvelopantă și spațiile utile adăpostite, avem de-a face cu un volum compact fără decorațiuni și artificii, care urmează dictonul “mai puțin înseamnă mai mult” și organizează locuința în jurul unui nod central de circulații. În spiritul nordic hygge, spațiul principal al locuinței, cel destinat adunării familiei, dar și socializării, are pondere majoră în alcătuirea funcțională și sugerează întocmai starea de intimitate, de relaxare împreună cu cei dragi, într-un spațiu primitor.
Felul în care lumina naturală este primită și maximizată în spațiul de locuit reprezintă unul dintre principalele moduri de obținere a stării de bine, alături de o invitație deschisă adresată elementelor naturale. Vitrajele locuinței oferă aperturi generoase, controlate și neobstrucționate de draperii, către grădină sau peisaj, înglobând maximul de lumină în raport cu suprafața proprie, atât în zona spațiilor de zi de la parter cât și în cele trei dormitoare adăpostite direct sub acoperiș, unde folosirea ferestrelor de mansardă atipice, de tip balcon, a permis crearea unei vederi panoramice din dormitorul matrimonial.
Lemnul, caracteristic și el arhitecturii scandinave, alături de senzația unui material cald, plăcut atingerii, îți pune la dispoziție și proprietațile de izolator natural și devine predominant în arhitectura fațadei, în cromatică neutră și tonuri deschise, urmând să se regăsească și la interior în perfect echilibru cu o schemă decorativă în alb. Impresia unei atmosfere calde, lipsite de stresul cotidian, vine și din folosirea unor spații de depozitare ascunse vederii, prin dulapuri încastrate sau alte spații închise ce lasă aparente doar un minim de obiecte de mobilier sau de decorațiune, în timp ce finisajele calde în tonuri de gri-bej, cum sunt pernele pentru canapele, contribuie la rândul lor la starea de relaxare.
Ofertă construcție Casa Nordică – aprox 40.000 euro + TVA*
*Oferta este valabilă în cazul predării „la roșu” și include proiectul de arhitectură, instalații și rezistență. Construcția „la roșu” conține execuția fundațiilor, suprastructură parter și mansardă, închideri exterioare zidărie, compartimentare interioară din zidarie. Infrastructura (fundația) este formată din bloc și grinzi de fundații din beton armat, placă parter din beton armat. Ansamblul structural este format din cadre din beton armat (stâlpi și grinzi ) cu planșeul de peste parter din beton armat, mansardă structură din lemn, șarpantă lemn. Oferta este valabilă doar în cazul în care terenul de casă se găsește în jurul Bucureștiului, la maxim 25 de km.
Oferta este aproximativă, prețul final fiind stabilit în funcție de natura terenului (studiul Geo) și amplasarea acestuia, costurile de transport în zonele centrale depinzând și de accesul mașinilor grele. Casa poate fi livrată și „la gri” sau „la cheie”.
Pentru a cere oferta personalizată puteți accesa http://hailacasa-rezidential.ro/cere-oferta/
Puteți afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Nordice în simulatorul-joc www.hailacasa.ro: de la documentația obligatorie pentru obținerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, execuție instalații și finisaje interioare și exterioare, până la faza finală de închidere a șantierului.
În cadrul concursului, sunteți provocați să parcurgeți în total 31 de etape, pași ce trebuie parcurși și în cazul în care vă doriți costruirea propriei case în viața reală: 1. Credit ipotecar și credit de nevoi personale, 2. Rezidențial, 3. Arhitectură, 4. Acte și Aprobări, 5. Pregătire Șantier, 6. Fundație și Structură, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperiș si Ferestre mansardă, 9. Zidărie, 10. Amenajare Mansardă, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior și Termoizolare, 13. Instalații sanitare și Încălzire prin pardoseală, 14. Tencuieli și Șape, 15. Compartimentare și plafoane, 16. Instalații Electrice, 17. Instalații Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatră Naturală, 21. Montare Uși, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Împrejmuirea și pavarea proprietatii, 24. Amenajarea Grădinii 25. Mobilarea Interioară, 26. Dotarea cu Electronice și Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizări de Servicii, 28. Achiziție Mașină Nouă, 29. Asigurare, 30. Petrecere de Casă Nouă, 31. Casa Finită
Pentru ca procesul să fie cât mai real, pentru fiecare etapă a jocului s-au căutat parteneri și furnizori reali, cu experiență în domeniu, care să vină cu soluții și sfaturi reale și cât mai utile.
Intră în joc direct în www.hailacasa.ro!