fbpx

Case din România 4 – o lansare cu energie

Originalul Club Energiea a găzduit pe 16 mai lansarea celui mai nou album din colecţia igloo best – Case din România 4, prilej de întâlnire cu arhitecţii care au dat viaţă celor 15 locuinţe selectate şi care ne-au împărtăşit din poveştile ce se află în spatele fiecărui proiect. Într-o atmosferă relaxată, cu spaţiile animate de imagini sugestive ale caselor şi de muzică bună, s-au schimbat impresii despre arhitectura contemporană autohtonă, despre locuinţe şi provocările lor, despre obiectele de design şi importanţa finisajelor pentru orice proiect de succes.

Case din România 4 – o lansare cu energie

După 5 ani de la inaugurarea colecţiei igloo best cu albumul „Case din România”, ne aflăm deja la cel de-al patrulea titlu dedicat locuinţelor individuale, cu exemple complet noi şi fără a face compromisuri calitative. Acest lucru ţine şi de o anumită normalizare a pieţei, de o comunicare mai bună între cei doi poli ai săi: clientul şi arhitectul. Dintr-un discurs mai degrabă spectaculos, casele noi au trecut într-un registru mai matur, ce arată o atenţie mai mare pentru relaţia cu situl, pentru valorificarea luminii naturale şi detalii-finisaje.

Case din România 4 – o lansare cu energie

Noutatea pe care o aduce acest album este numărul relativ mare de locuinţe care recuperează şi transformă structuri vechi, existente, oferindu-le o nouă viaţă. Arhitecţii de la Republic of Architects pornesc de la o fostă anexă a casei vecine pentru a crea o locuinţă tonică, luminoasă, cu decoraţii inspirate din opera exuberantului Hundertwasser. Într-un sat din judeţul Braşov, arhitecţii de la Graphic Studio au restructurat complet casa construită de bunicii actualilor proprietari, transformând-o într-un spaţiu confortabil şi totodată sustenabil, iar în Tg. Mureş, AA Studio au integrat vechea casă de pe sit într-o nouă locuinţă cu dimensiuni generoase. În contexte urbane mai dense, arhitectul Bogdan Demetrescu a renovat şi extins o locuinţă din Timişoara, iar arhitectul Adrian Untaru ne-a arătat cum o casă veche simplă, tipică, din Bucureşti poate deveni un spaţiu modern şi versatil, fără a afecta coerenţa zonei.

Case din România 4 – o lansare cu energie

Acestora li se adaugă, bineînţeles, casele pornite de la zero, în zone de edificare mai mult sau mai puţin complicate. Casa CM realizată de Nuca Studio şi Square One pune în evidenţă o relaţie dinamică, uneori surprinzătoare, între interior şi exterior, Casa din Snagov, inspirându-se din retorica modernistă, ne arată un volum curat, bine proporţionat, cu finisaje de calitate, în timp ce Casa Eric din Corbeanca este o expresie a modestiei arhitecturale, situată între minimalism şi poverism.

Case din România 4 – o lansare cu energie

Proiectele grupate în acest album reprezintă o radiografie parţială a arhitecturii contemporane practicată de arhitecţii români şi va deveni cu siguranţă un reper pentru toţi cei interesaţi de noutăţile arhitecturii domestice locale.

Albumul poate fi comandat pe: http://www.igloo.ro/colectii/52/

Evenimentul de lansare a fost organizat cu sprijinul partenerilor Geberit şi Hansgrohe.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0