fbpx

Casele cu structură de lemn

Un deceniu de experienţă şi peste 200 de case cu structură de lemn în ţări precum Franţa, Italia, Norvegia, Belgia sau Olanda reprezintă bilanţul constructorului băcăuan HoneyWood, care a decis anul acesta să aducă şi în România standardele de calitate deprinse în Occident.

Casele cu structură de lemn

Cum a reuşit HoneyWood să se poziţioneze drept un constructor de încredere în Vest?

Structurile caselor HoneyWood sunt realizate din lemne moi, de conifere, perfecte pentru construcţii. Şi asta pentru că lemnul trebuie să îndeplinească condiţiile optime pentru ridicarea caselor trainice: greutate specifică, flexibilitate, conductibilitate termică şi fonică, dar şi rezistenţă la compresiune, la întindere, la încovoiere, la forfecare, la deformabilitate şi rezistenţă la şoc. Lemnul pe care HoneyWood îl foloseşte în structurile caselor este adus din Germania, tratat şi uscat în conformitate cu cele mai importante certificări internaţionale. HoneyWood a fost primul constructor din România care a avut marcajul CE pe lemn şi care a obţinut acreditările Forest Stewardship Council (acordată numai constructorilor care folosesc lemn din păduri unde se aplică o politică de împădurire controlată) şi asigurarea decenală, certificare obligatorie pentru a putea construi case în Franţa.

Cum ajunge lemnul să fie integrat în structurile caselor HoneyWood?

După ce lemnul este adus din Germania, uscat şi tăiat exact la dimensiunile şi la standardele dorite, acesta intră în procesul de producţie în fabrica HoneyWood din Moineşti. Lemnul pentru talpă este tratat în autoclavă, iar lemnul pentru restul structurii este tratat prin imersie, contra mucegaiului şi dăunătorilor. Ulterior, se ajustează la dimensiuni conform planurilor de execuţie, se asamblează folosindu-se cuie speciale tratate chimic şi se aplică tâmplăria şi termosistemul. Pereţii sunt asamblaţi în condiţii de temperatură şi umiditate strict controlate, respectând cu stricteţe detaliile de execuţie concepute de inginerii de la HoneyWood cu ajutorul programelor computerizate de ultimă generaţie, Sema şi Mitek. Astfel se reduce la minim perioada pe care materialul de construcţie o petrece afară, pe şantier, iar expunerea la intemperii este limitată.
La locul construcţiei, după pregătirea fundaţiei, panourile sunt luate din camion cu ajutorul macaralei, aşezate conform schiţei de montaj şi fixate corespunzător sistemului constructiv – conexpand sau spax. După finalizarea lucrării de la parter, se aplică planşeul peste parter, urmat de etaj, acoperiş, finisaje şi învelitoare.
Din momentul semnării contractului, proprietarul casei HoneyWood se poate muta în noua locuinţă în 90 de zile. Durata efectivă de construcţie a căminului este de o singură zi, urmată de perioada de finisare şi decorare.

Casele cu structură de lemn

Avantajele caselor cu structură de lemn:

– izolaţia termică superioară la o suprafaţă utilă mai mare datorită pereţilor mai subţiri;
– reducerea cu până la 75% a facturilor la energie;
– rezistenţă la cutremure de 9 grade Richter;
– timpul scurt de construcţie;
– impactul redus asupra mediului înconjurător.

Casele cu structură de lemn

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0