fbpx

Câştigătorii concursului ARHETIPURI

Sâmbătă 7 august, concursul ARHETIPURI şi-a desemnat câştigătorii iar pe locul I s-a situat o echipă de tineri arhitecţi din Timişoara, care au participat în cadrul concursului cu 5 proiecte. Dintre acestea, 2 proiecte au făcut parte din cele 8 finaliste premiate în prima etapă a concursului, iar în faza a doua, cele 2 lucrări s-au clasat pe locurile 3 şi 1.

Proiectul câştigător, denumit UP (Urban Pavilion) va fi construit până la sfârşitul anului în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Câştigătorii concursului ARHETIPURI

UP este un pavilion temporar amplasat în vecinătatea Palatului Victoria, în prelungirea Parcului Kisselef. Este un produs cultural în sine şi în acelaşi timp, un spaţiu expoziţional – un canal de comunicare neconvenţional. Amplasat pe o suprafaţă de 430 mp, Pavilionul UP este un sistem complex de 300 de coloane, ce reconstituie cerul de deasupra Bucureştiului, în funcţie de cele 4 anotimpuri. Aceste coloane sunt totodată suport al unei reţele de vegetaţie specifice fiecărui anotimp. Coloanele sunt realizate din tuburi de carton de diferite grosimi.

Câştigătorii concursului ARHETIPURI

UP înglobează metaforic 3 elemente: cosmologia (prin constelaţiile la care se raportează), ciclicitatea timpului (prin plantele şi vegetaţia specifică fiecărui anotimp) şi o perspectivă globală asupra modelelor de interacţiune umană, întrucât întreg ansamblul se aseamănă cu reprezentările vizuale ale networking-ului uman.

Câştigătorii concursului ARHETIPURI

Echipa principală care a lucrat la acest proiect este formată din stud. arh. Oana Alexandra Simionescu (coordonator echipă), stud. arh. Alin Balaj, stud. arh. Alexandru Cozma, stud. arh. Iulia Frăţilă, stud. arh. Andreea Patroi şi arh. cu drept de semnătură Codruţa Ileana Negrulescu. Ei au câştigat un premiu în valoare de 10.000 de euro.

Mai multe detalii cu privire la câştigători puteţi găsi pe www.arhetipuri.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0