fbpx

Changing the Face. Rotunda, Varşovia

Organizat de DuPont cu scopul de a oferi propuneri pentru remodelarea faţadelor unor clădiri-simbol „îmbătrânite” folosind soluţiile inovatoare oferite de companie, concursul internaţional Changing the Face a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. După Roma, Bucureşti, Praga, Zagreb, Atena şi Moscova, organizatorii şi-au îndreptat atenţia asupra oraşului Varşovia, mai precis, a clădirii Rotunda, ce găzduieşte una dintre sucursalele băncii naţionale a Poloniei.

Text: Changing the face / Adaptare Anca Rotar
Foto: Szymon Lugowski

Ediţia 2013 marchează, de asemenea, o premieră importantă în istoria Changing the Face. Dacă în anii trecuţi, competiţia s-a desfăşurat exclusiv la nivelul de concept, de data aceasta proiectul câştigător va fi construit. Prin urmare, se aşteaptă propuneri care, dincolo de revitalizarea faţadei, să ofere soluţii pentru crearea unui spaţiu public interior-exterior în jurul structurii, cu scopul de a le oferi locuitorilor din Varşovia o nouă şi dinamică destinaţie urbană, păstrând, în acelaşi timp, spiritul construcţiei originale.

Clădirea Rotunda a fost construită între 1962 şi 1969 şi se înscrie în complexul urban proiectat de arhitectul Zbigniew Karpinski pentru modernizarea centrului Varşoviei. Fiind situată la intersecţia a două artere urbane majore, ea este un simbol al oraşului şi un popular loc de întâlnire. Prin urmare, proiectul de revitalizare reprezintă o şansă unică pentru arhitecţi de a aduce în prezent o clădire semnificativă pentru arhitectura secolului 20. Participanţii sunt invitaţi să folosească, în cadrul propunerilor, materialele inovatoare produse de DuPont, care includ suprafeţele DuPont™ Corian®, sticla laminată decorativă DuPont™ SentryGlas® şi SentryGlas® Expressions™ şi membranele DuPont™ Tyvek®. De asemenea, ei vor avea în vedere faptul că proiectul final trebuie să îndeplinească condiţiile necesare pentru obţinerea a două dintre certificările LEED, BREEM şi DGNB. Arhitecţii îşi pot confirma participarea până pe 15 iulie 2013, iar data-limită pentru trimiterea proiectului este 19 august 2013.

Mai multe detalii, precum şi formularul de înscriere în concurs, sunt disponibile pe www.architizer.com/en_us/competitions/changing-the-face-2013/

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0