fbpx

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Faţade arhitecturale impresionante, modalităţi creative de regândire a spațiului construit, exemple de succes premiate la cele mai recente ediții ale competițiilor de arhitectură la nivel național și european vor fi prezentate pe 10 și 11 noiembrie, la RIFF 2014. În cadrul expoconferinței vor participa arhitecți de excepție din 11 țări printre care Islanda, Turcia, Kuweit, Olanda și România.

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Harpa – Reykjavik Sală de Concerte şi Centru de Conferinţe, Islanda. Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură Henning Larsen Architects și a câștigat premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană “Mies van der Rohe” 2013. Harpa este un proiect inspirat de luminile nordice şi peisajul dramatic islandez. Situată la graniţa dintre pământ şi mare, Sala de Concerte apare ca o sculptură impozantă, radiantă, ce reflectă atât cerul, portul pe care a fost construită, cât şi viaţa oraşului Reykjavik.  

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Noua Clinică Sulaibikhat, Kuweit. Proiectul a fost conceput de biroul de arhitectură Agi Architects şi a câştigat în 2013 premiul World Architecture Festival la categoria “Future Projects – Health”. Clinica a devenit un pionier în sectorul sănătății, unde aspecte precum viața privată și securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, în care curțile interioare sunt anexate la fațadă, elementul de bază din spatele aceastei tipologii unice.  

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

C.A.P, România. Biroul de arhitectură Re-Act Now a realizat proiectul ce a câştigat premiul secţiunii arhitectură, categoria social-cultural, la Anuala de Arhitectură 2014. Lucrarea este o casă concept ce se află într-o zonă reprezentativă bucureşteană, iar scopul a fost acela de a deveni locul unor evenimente şi întâlniri mondene. La casa clasicistă existentă s-au păstrat faţadele, interiorul fiind revitalizat în întregime.

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Muzeul De Fundatie, Olanda. Proiectul realizat de Bierman Henket Architecten a câștigat premiile Dutch Design Award 2013 – Best Exterior şi Materia Co-Creation 2014. Muzeul De Fundatie din Zwolle, situat la granița dintre centrul orașului medieval și parcul ce datează din secolul al 19-lea, a fost extins printr-un acoperiş voluminos şi spectaculos pe clădirea fostului Palat de Justiţie.  

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Centrul de Congrese Selcuklu, Turcia. Lucrarea a fost nominalizată la categoria Office, la World Architecture Festival 2014, Singapore și a fost realizată de biroul de arhitectură Tabanlioglu Architects. Lipsa unui centru cultural care sa îndeplinească cerințele vieții sociale ale locuitorilor a motivat Municipalitatea Selcuk să solicite construirea unei structuri urbane de uz-mixt, care să găzduiască toate tipurile de activitați sociale, inclusiv ritualuri anuale ale comunității Sufi Semah.  

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

Urban Spaces, România. Proiectul a câștigat premiul secţiunii arhitectură, categoria locuinţe, în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti – ediţia a XII-a 2014 și a fost proiectat de biroul de arhitectura ADNBA. Proiectul oferă diversitate, flexibilitate şi o imagine contemporană asupra locuinţelor. Este de asemenea un proiect pentru cei ce fug de uniformitate, pentru cei ce își doresc un spațiu unic, neconvențional, care să le exprime personalitatea.  

Clădirile anului și arhitecţi premiaţi la RIFF 2014

RIFF face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură organizate de ABplus Events în 2014 la București, Varșovia și Budapesta, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arhitecților Polonezi și Camera Arhitecților din Ungaria.

Mai multe aici:  

Website: www.ieriff.ro 

Contact: riff@abplusevents.com  

Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura    

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0