Club Guesthouse. Inima scenei EDM din România bate într-o nouă locaţie, cu o amenajare marca Corvin Cristian Studio

Povestea Guesthouse începe în decembrie 2010, cu o serie de petreceri exclusiviste cu muzică electronică autohtonă desfăşurate într-o reşedinţă privată. „Crescut” organic şi căpătând renume în undergroundul internaţional, proiectul se mută într-o locaţie permanentă în noiembrie 2013, însă, în 2021, circumstanţele dictează o schimbare de domiciliu.

Mutarea într-un fost spaţiu industrial de pe Splaiul Unirii a adus şi provocarea de a păstra spiritul iniţial, de inovaţie şi descoperire a noilor artişti ai scenei EDM, şi, în acelaşi timp, de a evolua şi a se menţine pe acelaşi nivel cu cluburile de profil din lume, provocare căreia echipa Corvin Cristian Studio i-a făcut faţă cu brio.

Guest_House Club_Corvin_Cristian_7

Guesthouse este, în primul rând, despre muzică. Prin urmare, nu am fi putut învinovăţi un arhitect care ar fi interpretat mai la propriu această afirmaţie –  în sensul că nimic nu contează în afară de muzică – şi ar fi propus o abordare inspirată de atmosfera sumbră, aproape de spaţiu părăsit, a unor cluburi berlineze. Din fericire, în cazul de faţă, arhitecţii au dovedit că ştiu foarte bine că sunetele evocă imagini vizuale şi că muzica înseamnă şi celebrare, comunicare şi comuniune.

Guest_House Club_Corvin_Cristian_8

Clubul era deja cunoscut pentru calitatea impecabilă a sistemului de sunet, însă, în cadrul noii locaţii, şi-a întrecut propriul renume prin instalarea unui sistem Danley, la limita dintre sonorizare de club şi echipament audiofil high end. Arhitecţii s-au inspirat din aspectul şi tehnologia studiourilor de înregistrări analog şi cabinelor de sunet din anii ‘60 şi ’70 – „epoca de aur” a experimentelor în materie de sunet.

Guest_House Club_Corvin_Cristian_9

În cadrul noului Guesthouse, mobilierul este placat cu furnir din stejar natur, cu perforaţii bine calculate, asemenea celor făcute de inginerii de sunet în cadrul vechilor studiouri. Remarcabil este barul, realizat prin reasamblarea unor fragmente de cutii recuperate, iniţial  folosite – desigur – pentru transportul echipamentului de sunet. Omagiu adus erei ‘60 – ’70 sunt şi draperiile grele, ample din catifea în aceeaşi nuanţă de verde cu elementele ceramice existente în spaţiu. Acestea acoperă ferestrele şi separă zona din faţă de cea de backstage, putând fi închise sau deschise în funcţie de necesităţi. Schema de iluminat constă în peste 100 de proiectoare cu rază îngustă, care creează o atmosferă puternic teatrală şi, în acelaşi timp, plină de căldură.

PROIECT: Club Guesthouse; ADRESA: Splaiul Unirii, nr. 160, Bucureşti; SUPRAFAŢA:  400 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Corvin Cristian Studio; ECHIPA: Corvin Cristian, Vlad Hani; FINALIZAT: 2021