fbpx

COLLABORAZIONI- INSPIRED BY PERONI

Peroni Nastro Azzurro, berea italiană premium numărul unu în lume, încheie în luna iulie unul dintre cele mai ambiţioase proiecte derulate în România, desfăşurate sub umbrela conceptului de al fresco.

COLLABORAZIONI- INSPIRED BY PERONI

Al fresco defineşte stilul italian relaxat de a cina vara în aer liber într-o companie plăcută, la o masă savuroasă. Fără a se limita la o simplă cină, al fresco îmbină mâncarea servită, vestimentaţia purtată, băutura aleasă şi compania selectă, astfel încât toate aceste elementele distincte să se combine în feluri unice şi surprinzătoare.

Misiunea proiectului Collaborazioni a fost chiar aceea de a crea o masă ideală al fresco prin implicarea unora dintre cei mai talentaţi artişti români şi a bloggerilor care le împărtăşesc pasiunea pentru design şi gastronomie. Cele trei echipe de colaboratori care au acceptat provocarea Peroni au fost formate din Ana Wagner, artist plastic şi Cristina Bazavan, blogger pentru bazavan.ro; Adrian Oianu, fashion designer şi Alex Moise, blogger pentru dappergents.ro; Roberto dal Seno, master chef, alături de Cristina Mazilu, blogger pentru chez.mazilique.ro. Fiecare echipă de colaboratori a răspuns provocării de a-şi reinterpreta propriul stil creativ într-o manieră italiană pentru a crea obiecte de design şi un deosebit meniu pentru o cina specială Amici di Peroni.

COLLABORAZIONI- INSPIRED BY PERONI

Colaboratorii au fost totodată gazdele evenimentului, bucurându-se de prezenţa unor invitaţi selecţi din lumea filmului, a modei şi a publishing-ului românesc, figuri publice cunoscute care au admirat piesele decorative create şi s-au delectat cu meniul creat special pentru ei.

Ana Wagner şi Cristina Bazavan au creat piesa centrală pentru decorul mesei- o suprapunere de elemente din porţelan fin decorat cu picturi manuale aplicate chiar de artistă. În timpul procesului de creaţie alegerea culorilor şi a temelor picturii au fost punctele centrale de dezbatere între cele două colaboratoare, iar tema marină şi cea florală, inspirată de designul italian al anilor ’60, au fost alese ca fiind cele mai potrivite abordări.

COLLABORAZIONI- INSPIRED BY PERONI

Adrian Oianu şi Alex Moise au creat un table runner care a „îmbrăcat” masa evenimentului Amici di Peroni. Format dintr-o construcţie geometrică de panglici albastre (inspirate de celebrul nastro azzurro Peroni), creaţia face trimitere atât la tehnicile minuţioase elaborate de Oianu pentru a-şi decora propriile creaţii vestimentare, cât şi la simplitatea elegantă a designului italian. Abordarea rafinată şi viziunea de ansamblu asupra tuturor elementelor care definesc brandul italian au fost aduse în discuţie în egală măsură de Alex Moise, iar obiectul rezultat a fost apreciat de invitaţii evenimentului Amici di Peroni ca fiind o piesă de design unică şi minuţios elaborată.

Savurosul meniu al cinei a fost pregatit de master chef-ul italian Roberto dal Seno şi de bloggerul culinar Cristina Mazilu. Împreună au propus invitaţilor creaţii moleculare inspirate din vasta cultură gastronomică a peninsulei mediteraneene, reunind deopotrivă tradiţia preparatelor specific italiene cu o creativitate unică atât din punct de vedere al prezentării cît şi al mixului de arome.

COLLABORAZIONI- INSPIRED BY PERONI

Proiectul Collaborazioni a reuşit astfel să surprindă multitudinea de aspecte creative pe care Italia le oferă celor pasionaţi de aceasta cultură efervescentă, prin intermediul său Peroni reafirmându-şi angajamentul de a fi alături de designerii consacraţi din România şi de a promova talentele şi excelenţa în acest domeniu, atât prin campaniile anuale de comunicare cât şi prin proiectele ingenioase precum Collaborazioni.

L’Estate Peroni continuă cu evenimentele Cena di Peroni şi concursul Peroni Yacht Week, în urma căruia participanţii se pot bucura de o săptămână de sailing la bordul unei ambarcaţiuni de lux, pe Riviera italiană, în timp ce evoluţia rezultatelor proiectului Collaborazioni poate fi urmărită pe site-urile Peroni (peroniitaly.ro/collaborazioni; peroniro.tumblr.com; facebook.com/PeroniRomania; pinterest.com/stilulitalian) dar şi pe blogurile colaboratorilor implicaţi în proiect.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0