fbpx

Compoziție abstractă. Flight House, un proiect Răzvan Bârsan + Partners

În cadrul acestui proiect, accentele de galben – culoare cu o simbolistică puternică, încrezătoare, optimistă, asociată cu dorința de a comunica – au fost folosite pentru a evidenția elementele metalice ale fațadei, în contrast cu albul și negrul tencuielii decorative, și vorbește despre tinerețea și deschiderea proprietarilor, evocând, în același timp, compozițiile lui Piet Mondrian.

Proiectul a reprezentat o provocare pentru arhitecți datorită faptului că intervenția s-a produs pe o construcție existentă veche de 10 ani, cu o volumetrie expresivă, dar prea puțin evidențiată, ceea ce a dictat hotărârea de a trata fațadele în mod diferențiat.

flight_house_7

În completarea volumului principal din parter, ce are funcțiunea de zonă de zi, a fost realizată o extindere puternic vitrată, cu tâmplărie din aluminiu, iar volumul opus a căpătat funcțiunea de cameră hobby, în timp ce zona de noapte, marcată de un accent vertical, a fost amplasată la etaj.

flight_house_8

La exterior, piscina a fost marcată prin „ruptura” operată între materialele de finisaj, deck-ul fiind înlocuit cu pardoseală din ceramică cu efect de beton aparent. Accesul în interiorul de inspirație nordică se face prin volumul mare din parter. Vestibulul este separat de bucătarie printr-o serie de elemente metalice verticale, și totodată ghidează spre zona de living, generos iluminată natural, iar etajul face legătura între cele două corpuri din parter.

flight_house_9

În ceea ce privește finisajele, s-a optat pentru culori neutre, punctate cu accentele ale mobilierului și obiectelor decorative. Unele piese au fost realizate special pentru acest proiect, din lemn, placaj ceramic și confecții metalice, și întregesc conceptul, constituind, în același timp, puncte focale ale amenajării.

flight_house_10

PROIECT: Flight House; AMPLASAMENT: Buftea, România; SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 300 mp; ARHITECTURĂ, DESIGN INTERIOR, PEISAGISTICĂ: Răzvan Bârsan + Partners; ECHIPA: arh. Lorena Gheorghiu-Bârsan, arh. Răzvan Bârsan; INSTALAŢII: ing. Claudiu Cîmpeanu; FINALIZAT: 2019

Proiect publicat în Case din România. Selecţie 2020

Case din Romania 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0