fbpx

Conace & Pensiuni din România: Dominic Boutique – Sighișoara

Bric-à-brac medieval

Sighișoara e o călătorie în timp. Poți hoinări kilometri și ore prin Orașul de Sus, fără ca vreo notă stridentă să tulbure iluzia de burg medieval. În acest context, hotelurile și pensiunile „de epocă” au proliferat firesc, până la saturație. Cum s-ar mai putea isca ceva diferit, cu șanse de originalitate? Și totuși…

Cum urci din piața Oberth pe stradela Cetății, Dominic Boutique se înscrie cuminte în frontul pastelat al fațadelor. Dar de cum îi treci pragul, coridoare sucite, scări care ba urcă, ba coboară, plafoane piezișe buimăcesc simțul cartezian de orientare al omului modern, crescut la bloc. Excesul de pietre și cărămizi ce răsar la tot pasul din tencuiala pereților poate fi interpretat drept o aluzie ironică la un gen de restaurări excesiv de arhaizante. Dar e în deplină armonie cu excesul de inventar domestic, agonisit din variate epoci, locuri și stiluri. Găsești laolaltă mobilier de salon, de grădină, de iatac, de prăvălie și de secretariat. Accesoriile sunt și mai heteroclite: ceasornice, ligheane de aramă, sfeșnice cu fofeze de tumbac, broaște și clanțe de covăcie, tacâmuri de alpaca și de vermeil, țoiuri de-o litră și de-o cinzeacă, macaturi otomane de bumbac. Pentru negustorii sighișoreni ce băteau drumul Levantului sau pentru urmașii lor, școliți în capitale europene, aceste obiecte erau familiare, deși cu greu le-ar fi întâlnit în aceeași casă ori în același secol.

Amenajat cu vervă și spontaneitate în carapacea unui imobil de secol 17, acest insolit duplex își merită pe deplin actul de proprie identitate.

PROIECT: Călin Noru Stamatoiu (amenajare interioară)
FINALIZAT: 2013

Pensiune inclusă în noul album igloobest
Conace și Pensiuni din România 2

Dacă vrei să te bucuri și tu de o astfel de călătorie în timp, comandă albumul Conace și Pensiuni din România până în 5 iulie și poți câștiga un weekend pentru 2 persoane chiar la Dominic Boutique, Sighișoara. Campania noastră „Weekend la conac” ține toată vara, iar săptămânal îți poate aduce ca premiu o excursie în locurile prezentate în album.

cp2_concurs-35

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0