fbpx

Conace & Pensiuni din România: Veseud 11

Liniștea satelor săsești ne aduce mai aproape de dealuri, de case și de curți. Un astfel de exemplu este pensiunea din satul Veseud, mai precis casa de la numărul 11. Casa la stradă în front continuu, poarta zidită și corpurile anexă păstrează configurația tradițională. Ansamblul are transformată doar funcțiunea: atât șura de fân, cât și casa au devenit spații de cazare. Arhitectura renovată a ansamblului – format din casa la stradă, anexele preschimbate în camere și șura de fân reabilitată în sală de mese – păstrează silueta originală a acoperișurilor învelite cu țiglă, detaliile de lemn ale contravântuirilor și albul luminos al fațadelor. Ce poate fi mai special decât să te trezești sub un acoperiș înalt, cu parfum de lemn uleiat și strălucire de soare reflectată alb de tencuielile de var.

_dsc0980

Pe un teren incredibil de înverzit care coboară împreună cu dealul sunt înșiruite 4 camere cu acces separat din exterior și ferestre duble. În șură a fost amenajată o sală de mese care gravitează într-un spațiu cu șarpantă vizibilă. Șemineul, amplasat pe latura de înălțime mică a acoperișului în două ape, lasă fațada înaltă să se deschidă vitrat spre peisaj. Camerele au podele originale, obloane de lemn la ferestre și paturi al căror design amintesc de o eleganță aproape medievală. Câte un credenz, recuperat de la străbunici sau achiziționat din târguri, oferă identitate spațiilor ansamblului. În pod se accede printr-o superbă scară de lemn cu trepte la pas înalt. Aici, o cameră specială te lasă să adormi între ritmul liniștitor al căpriorilor de lemn prinși orizontal cu contravântuiri. Ferestrele din plan înclinat lasă privirea să rătăcească în zare, romantic, pe dealurile din preajmă.

_dsc0697

PROIECT: Werner Schuster, Kurt Schuster (amenajare interioară)
FINALIZAT: 2015

Pensiune inclusă în noul album igloobest
Conace și Pensiuni din România 2

Dacă vrei să te bucuri și tu de o astfel de călătorie în timp, comandă albumul Conace și Pensiuni din România până în 21 iulie și poți câștiga un weekend pentru 2 persoane chiar la Veseud 11, jud. Sibiu. Campania noastră „Weekend la conac” ține toată vara, iar săptămânal îți poate aduce ca premiu o excursie în locurile prezentate în album.

cp2_concurs-37

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0