fbpx

Concurs Capra Urbană

Igloo lansează concursul de design (de obiect) Capra Urbană. Un concurs – manifest adresat tuturor celor interesaţi de spaţiul public urban.

Preambul

Capra Urbană este acel patruped din fiare sudate care marchează şi blochează totodată un loc de parcare, fie acesta pe stradă sau de-a dreptul pe trotuar. Nascută la oraş, părinţii Caprei Urbane sunt lipsa cronică a locurilor de parcare pe străzi şi nesimţirea celor care le pasc. Ea imbracă forme variate, ce îmbină meşteşugul cu incropeala, respectiv sisteme special ticluite (metale sudate, bare cu lacăte etc) sau reutilizarea creativă a unor obiecte diverse sau gunoaie (cauciucuri, navete, jante etc). Capra Urbană este un animal urban dăunator, care marchează o interdicţie, de obicei abuzivă. Probabil că în 90 la sută din cazuri, prezenţa Caprei pe asfaltul oraşelor este ilegală. Cu toate acestea, ea continuă să existe, ba chiar pare să se înmulţească de la sezon la sezon. De obicei foarte urată, căci încropită din te miri ce, făra nicio preocupare pentru aspect, Capra Urbană polueaza estetic oraşele româneşti, mai ales în zone centrale, unde locurile de parcare sunt rare şi greu de găsit. Încercările de a le stârpi sau măcar limita prezenţa în oraş sunt, mai devreme sau mai târziu, lovite de nulitate. E limpede că armamentul din dotare (legislaţie, agenţi de poliţie etc) nu poate deocamdată face faţă asaltului Caprelor.

Neputând scapa de Capra Urbană, mai bine o domesticim estetic!

Ca atare,

igloo lansează concursul de design (de obiect) Capra Urbană

Scopul concursului

Strângerea unui portofoliu de proiecte de Capre Urbane ca alternativă la actualele animale şi punerea lor la dispoziţia blocatorilor abuzivi, întru o mai veselă imagine a oraşului.

Realizarea unei expoziţii online cu proiectele câştigătoare şi promovarea lor la nivel naţional.

Confecţionarea unui număr de asemenea capre (proiectele câştigătoare) în limita bugetului disponibil şi a sponsorilor interesaţi.

Regulament

Concurs deschis tuturor designerilor (profesionişti sau nu neapărat) care pot participa individual sau în echipă.

Proiectul de concurs trebuie sa conţină minim:

  • două, trei perspective ale animalului
  • planuri (vederi, secţiuni) sau orice desene tehnice sunt considerate relevante
  • scurt memoriu explicativ al conceptului / proiectului
  • formularul concursului

Termen şi modalităţi de predare:

Materialele trebuie arhivate şi trimise în format zip pe adresa aniela.macarin@igloo.ro până luni 30 iunie.

Tema

Design de capră urbană

Caracteristici obligatorii

Să fie autoportantă şi stabilă

Să fie confectionată din materiale antivandalism urban românesc

Să poată fi mutată relativ uşor

Să fie un obiect relativ ieftin şi uşor de executat

Să nu tenteze excesiv vânătorii urbani (ciorditori şi alţii asemenea)

Juriu

Juriul va fi compus din 7 membri titulari ai echipei igloo – arh. Bruno Andresoiu, arh. Adrian Ciocăzanu, arh. Ana Dinuţa, Reka Ţugui, Şerban Bonciocat, Aniela Macarin, Cătalin Artenie

Premii

Proiectele clasate pe primele trei locuri se vor bucura de promovare pe toate canalele igloo media şi ale partenerilor şi vor fi prezentate în revista igloo.habitat&arhitectură.

De asemenea, proiectul câştigător va fi premiat cu publicaţii igloo media. În limita bugetului disponibil, proiectul câştigător va fi realizat şi utilizat în mai multe spaţii din Bucureşti.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0