fbpx

Contemplare, simplitate, sustenabilitate. MIMA House, Algarve, Portugalia

Situată în regiunea Algarve, din sudul Portugaliei, în apropiere de oraşul Portimão, această locuinţă este cel mai recent proiect dintr-o serie dezvoltată de biroul multidisciplinar MIMA Housing, constând în case sustenabile construite pe baza unui sistem modular, care permite, totuşi, îndeajunsă flexibilitate pentru ca fiecare construcţie să aibă propria identitate.

Casa a fost construită pentru a servi drept loc de refugiu faţă de aglomeraţia şi zgomotul oraşului. Faţadele vitrate aproape în întregime permit contemplarea pădurii de pini ce înconjoară structura, iar segmentele cu riflaje din lemn, ce corespund băilor, asigurându-le intimitatea, integrează construcţia în peisaj.

MIMA_HOUSE_PORTIMAO_7

Planul locuinţei se remarcă prin simetrie. Ridicată de la sol cu 1,20 m, pentru a lăsa la vedere fundaţia, construcţia este accesată printr-o scară cu trepte late. Zona de zi, constând în bucătărie şi living, este amplasată central şi flancată, de fiecare parte, de câte două dormitoare.

MIMA_HOUSE_PORTIMAO_8

Structura  constă într-un sistem de cadre prefabricate din lemn de pin nordic, realizate folosind o tehnică asiatică de îmbinare a lemnului, în timp ce ancadramentele de pe faţadă sunt din lemn de kambala. Riflajele sunt realizate din lemn de pin termotratat, iar conturul acoperişului este accentuat de o pazie din tablă zincată. În interior, podelele sunt placate cu lemn de pin şi stejar, în timp ce pereţii din gips sunt finisaţi cu tencuială albă.

PROIECT: MIMA Housing, arh. Mário Sousa, arh. Marta Brandão; COLABORATORI: Rui Lima, Frederico Leite; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0