fbpx

Crosta Bakery – designul spicului de grâu

În caz că treceți Prutul și ajungeți la Chișinău, nu ocoliți Crosta, un bistro cu look etno-modern care reușește să pună artizanatul și meșteșugurile în cadrul unui design de interior ce operează cu trendurile contemporane. Astfel, într-o atmosferă prietenoasă, echipa Grosu Art Studio și-a propus amenajarea unui spațiu care să fie atrăgător pentru toate categoriile de vârstă.

O altă intenție a fost cea a creării unui cadru familiar, dar și al diferitului, deziderat reușit prin corpurile de iluminat custom-made și a elementului decorativ – spicul de grâu. Asemenea unui laitmotiv, spicul de grâu este prezent în elementele de separare în spațiu, la nivel parietal în forma unui pattern sau chiar în mărime naturală ca obiect decorativ. Neîntâmplător, imaginarul pâinii și al produselor de panificație este omniprezent inclusiv la nivelul nuanțelor alese, țesându-se atmosfera unei brutării în care ne imaginăm praful de făină și coca frământată.

_dsc7460-hdr

Dintre ingredientele artizanale utilizate în spațiu ies în evidență și frânghille împletite care devin un fel de draperii cu rol de separare în spațiu. În dreptul barului, un rastel metalic se convertește în „vitrina” colecției de vinuri, însoțită estetic de prezența unui șemineu. La demisol, spațiul semicercului în care mesele sunt flancate de canapeaua custom-made și de scaune invocă spiritul unei comunități care se poate bucura împreună de aceeași experiență.

dsc_3604

Albul betonului intră într-o combinație armonioasă cu naturalul lemnului, auriul spicelor de grâu și cu nuanțele pal-neutre ale textilelor utilizate: tapițeria scaunelor și a canapelelor, fețele pernelor decorative etc.

_dsc7525

În cei 240 de metri pătrați ai bistroului-brutărie se poate sta la povești între vin și pâine convertită în produsele preferate de prădătorul urban al zilelor noastre. Iar amenajarea de interior câștigă pariul inițial al integrării elementelor culturii tradițional-populare în paradigma designului contemporan.

PROIECT: Amenajare de interior bistro; ADRESĂ: Miron Costin 13/7, Chișinău, Moldova; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Grosu Art Studio; Echipa: Victor Grosu, Anamaria Barbu; FINALIZAT: 2019

Proiect apărut în igloo #191 / aug-sep 2019

cop_igloo_191

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0