fbpx

Cu bicicleta prin oraş / Accesorii din piele

[mp_row]

[mp_span col=”3″]

[mp_text]

Text: Ioana Păunescu

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”9″]

De la obiecte uzuale – haine, pantofi şi toate accesoriile vestimentare posibile – şi până la piese atipice – finisaj pentru skateboard-uri sau plăci de pardoseală – pielea naturală rămâne unul din materialele favorite ale designerilor şi, în egală măsură, ale clienţilor. Şi, cum orice lifestyle îşi are propriile accesorii din piele, să aruncăm o privire asupra ideilor care ne pun în valoare – pe bicicletă.

Do YOU Love Your Bike?

Pentru accesorii în ton, nu avem de ce să mergem mai departe de creaţiile lui Bogdan Deliu – pe care le-am şi putut, de altfel, vedea în mai, în cadrul Romanian Design Week 2015.

Designerul creează „obiecte unice pentru oameni unici”, după cum povesteşte pe propriul site. Genţile sale din piele sunt realizate integral manual iar inspiraţia vine din tehnici şi motive grafice româneşti, reinterpretate însă, adică filtrate şi reinterpretate, completate cu propria viziune şi cu propriile detalii (înainte de a începe acest business, Bogdan Deliu a lucrat timp de zece ani ca graphic designer).

Snejanka este, de exemplu, o frumoasă poveste gravată pe o geantă de umăr din piele naturală, perfectă pentru obiectele esenţiale – chei, telefon, portofel – având 28x 17 x 9,5 centimetri.
http://www.bogdandeliu.ro/

___________________________________________

Bicicleta mea? Bicicle TeMe

Iniţiativa Bicicle TeMe a apărut în urma realizării unor modele pentru uz personal: „succesul proiectului în rândul prietenilor şi chiar şi al necunoscuţilor (care ne opreau, pe stradă, şi ne întrebau despre ele) ne-a convins de lipsa unui serviciu important în lumea bicicliştilor entuziaşti din România: posibilitatea de a-ţi crea o bicicletă pe măsura şi după gusturile tale” după cum povestesc iniţiatorii proiectului, arhitecţi timişoreni.

Şi astfel, Studio TeMe, atelierul pentru creat biciclete la comandă, pentru restăurări şi recondiţionări, pentru accesorizare, personalizare, design, proiectare de piese dar şi service, a venit ca o gură de aer proaspăt „într-o societate sufocată de maşini şi prea obişnuită cu ceea ce îi este oferit în masă.” Pornind, uneori, de la un simplu cadru vechi, recuperat, sau, alteori, de la un obiect vechi care trebuie restaurat, Studio TeMe coase, la propriu şi la figurat, noi poveşti în jurul imaginii, culorilor, finisajelor şi, bineînţeles, şi dotărilor speciale ale bicicletelor.

Atelierul se află într-unul din spaţiile unei foste fabrici de pălării din Timişoara şi este, după cum spune Radu Bădoiu, unul din membri echipei: „locul unde trei oameni îşi consumă zi de zi pasiunea. Îţi pregătesc, sub toate aspectele, bicicleta. Poate fi condiţia suficientă, dacă vrei să începi un nou mod de viaţă. Acela de biciclist.”

Fără a avea un pachet de bază sau o suită de piese standard folosite în proiecte, Bicicle TeMe creează totul în funcţie de cerinţele şi de posibilităţile clienţilor, de la modele nou-nouţe, luate de la zero şi construite pe măsura viitorului posesor, şi până la lucrări de recondiţionare care să ne facă să ne bucurăm de „noua noastră veche bicicletă”.

Pentru a avea şi o alternativă la oferta actuală de pe piaţă, Bicicle TeMe s-au apucat să creeze şi piese şi accesorii originale, manufacturate chiar în atelierul lor. Acum se laudă cu apărătorile din lemn, cu manşoanele din piele naturală, cusută manual, sau cu ghidolina de asemenea din piele.

http://bicicleteme.ro/

___________________________________________

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0