fbpx

Cu bicicleta prin oraş / No. 43

[mp_row]

[mp_span col=”3″]

[mp_text]

Text: Ioana Păunescu
Foto: 43 Milano

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”9″]

Bicicletele 43 Milano sunt veritabile obiecte de fashion, create într-un atelier de fashion din Milano şi expuse în imediata vecinătate a altor nenumărate nume – normal, tot de fashion – adică într-un showroom de pe via Manzoni, una din cele patru străzi care alcătuiesc cadrilaterul modei milaneze şi de-a lungul căreia ne putem opri în magazine ca Alessi, Gessi, Armani sau Paul Smith.

43 Milano, A Bespoke Bicycle Company, a debutat ca atelier de croitorie de lux. Poate doar pura întâmplare sau, poate, o întâlnire fericită între preferinţele creatorilor şi cererile clienţilor, a dus, în scurt timp, la apariţia în showroom, alături de costume şi cămăşi, a unor modele de biciclete, la fel de elegante ca hainele. Şi create, şi ele, tot pe măsura clienţilor.

Bicicletele customizate individual sunt un obicei uzual în lumea concursurilor. Atelierul milanez de pe via Manzoni 43 a introdus acest obicei în lumea bicicletelor de oraş (şi adresate în special clientelei de lux) extinzând aria designului high end şi asupra lor şi transformându-le, prin intermediul unor accesorii chic, din piele naturală cusută manual, din bronz şi alamă sau din lemn masiv, în protagoniste de fashion şi objets du désir.

Unul dintre ele, de exemplu, poartă numele de Lady V., ca „reprezentare ideală a spiritului eclectic al celor care gândesc outside the box şi încalcă orice regulă convenţională, un tribut al unui exemplu extraordinar al transgresiunii ceative, id est Vivienne Westwood, un talent iconic, unic şi aparte” explică autorii.

Succesul a dus şi la crearea propriilor modele, a unor biciclete de facturi diferite şi adresate unor stiluri de mers diferite – de la Lady Milano, cu cadru complet îmbrăcat în piele şi cu coşuleţ din răchită împletită, la Daytona, model de viteză, sau Noblesse, cu cadrul din lemn masiv de nuc – dar care rămân, însă, şi ele, posibil de customizat, la cerere.

Ca detalii şi ca materiale folosite, bicicletele create de 43 Milano rivalizează cu interiorul oricărui automobil de lux. Mai mult chiar, alături de Pininfarina, brandul a creat o serie limitată, de numai 30 de bucăţi, care evocă un model tailor-made al anilor ’30, Lancia Astura Bocca.

Bicicleta, denumită Pininfarina Fuoriserie, a fost lansată anul trecut şi combină designul purist Pininfarina cu savoir faire-ul 43 Milano. Interiorul Lanciei din 1936 are un model special din piele pe care îl regăsim, pe ghidonul şi pe şaua Fuoriserie, sub formă de împletitură realizată exclusiv manual.

Look-ul clasic nu a exclus nicidecum tehnica modernă, încorporată însă sub o formă discretă, cum ar fi dinamul cu bec cu led (produs de Supernova, în Germania) sau minimotorul electric Bike+: o technologie Zehus creată de un program din cadrul Politehnicii din Milano, un element extrem de discret ca prezenţă, care se conectează prin bluetooth la telefonul mobil şi care-i conferă biciclistului posibilitatea de a seta modul de mers şi de a-şi vizualiza şi doza energia.

Cadrul Pininfarina Fuoriserie este din aluminiu şi din lemn extradur, masiv, finisat lucios.

Bicicleta este foarte uşoară (roţile, de exemplu, cântăresc doar 415 grame) uşor de manevrat şi prevăzută cu cele mai bune accesorii pentru toate componentele sale – cauciucurile, de exemplu, sunt ramforsate cu un strat de Kevlar rezistent la înţepături.

 

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0