fbpx

Cum să amenajezi balconul perfect? 7 idei de la designerul Raluca Mocanu

Care e spațiul tău preferat din casă? Puțini oameni răspund la această întrebare „Balconul”. Ciudat, pentru că este unul dintre locurile care îți lasă libertate totală de decizie. Dacă celelalte încăperi au fiecare o destinație clară, terasa este zona care se adresează numai și numai creativității tale. Tu hotărâști dacă îl transformi în spațiu de relaxare, cu șezlong sau banchetă pentru citit, într-o mini-sufragerie cochetă, cu măsuță numai bună de gustat o cafea sau o limonadă sau chiar în biroul tău de vară: luminos și plin de inspirație.

Înainte să te gândești: „Imposibil, suprafața e prea mică, prea îngustă” etc. etc., aruncă un ochi pe lista de idei utile pe care ți-am pregătit-o cu ajutorul Ralucăi Mocanu, lectorul Cursului practic de design interior de la Fundația Calea Victoriei.

  1. Creează intimitate în balconul tău prin paravane fixe sau mobile. Există o varietate de materiale rezistente care pot fi utilizate în funcție de atmosfera pe care vrei să o imprimi spațiului: rogojină, lemn, metal/plastic traforat etc. O altă variantă, care cere ceva mai mult efort, este să amenajezi un paravan din plante, cu ajutorul unui suport bine ales.
  2. Folosește spațiul vertical al pereților pentru depozitare – magazinele de mobilă îți oferă o mulțime de soluții, ca să eviți blocarea locurilor de trecere cu lăzi și dulăpioare. Poți foarte bine să folosești rafturi și dulapuri suspendate. Plantele decorative își pot găsi și ele locul pe verticală, dacă vrei să economisești spațiu.
  3. Balcon îngust – mobilier de dimensiuni adecvate – chiar și un balcon lung și îngust poate fi amenajat astfel încât să îți facă plăcere să-ți petreci timpul acolo. Folosește mobilier pliabil, de dimensiuni potrivite.
  4. Încorporează sau creează iluzia încorporării mobilierului în spațiul balconului pentru a reduce impactul lui vizual. Așază acolo o banchetă cât toată lungimea balconului sau decorează peretele cu un material similar mobilierului.
  5. Folosește tavanul – un fotoliu balansoar suspendat, un suport suspendat pentru plantele tale, cu o zonă de depozitare sau de interes dedesubt (de luat masa, citit, relaxare, socializare).
  6. Depozitează plantele de la nivelul ferestrei în sus, ca să te bucuri de culoarea și prospețimea lor și din interiorul casei.
  7. Dacă transformi balconul într-un spațiu funcțional asociat casei – birou, de exemplu – extinde și elementele ce dau confort interiorului. Cum ar fi surse suplimentare de lumină, creșterea confortului la nivelul podelei etc.

Nu uita, în final, că balconul este vizibil din exterior – intervențiile tale ar trebui să aducă un plus imaginii spațiului public.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0