fbpx

Cycle Space

Prima carte care priveşte oraşul din perspectiva bicicliştilor încearcă să ne arate că a merge cu bicicleta este mai mult decât o simplă alternativă. Poate ţine de o înfăţişare cool sau de una eco. Folosirea bicicletei poate ajuta la reducerea emisiilor nocive, la îmbunătăţirea timpilor de deplasare în oraş sau poate contribui la sănătatea populaţiei şi la stoparea extinderii necontrolate a marginilor urbane. Pentru unii oameni, bicicleta este un fashion statement, pentru alţii e pur şi simplu un mod de viaţă.

Cycle Space

Profesorul de arhitectură Steven Fleming, un entuziast al mersului pe bicicletă, vrea să demonstreze în cartea Cycle Space că, pentru a descoperi potenţialul real al bicicletei ca putere transformatoare în planificarea urbană, este nevoie să înţelegem de ce folosesc oamenii bicicletele.

Ca să susţină această teorie, se foloseşte de exemplele, detaliate fiecare într-un capitol, a nouă oraşe importante, din diferite părţi ale lumii: Amsterdam, New York, Copenhaga, Sydney, Singapore, Portland, Chicago, Paris, unde infrastructura şi cultura bicicletei se află în diverse stadii de dezvoltare. Chiar dacă există diferenţe majore de pers­pectivă, dar şi de implementare a unor politici coerente şi eficiente, un lucru pare evident: ajutată de tehnologie, o nouă eră a bicicletei se arată în viitor şi este nevoie ca urbaniştii şi administraţiile locale să ia acest lucru în serios, făcând utilizarea bicicletei un lucru comod şi plăcut tuturor.

Autorul merge chiar mai departe şi compară situaţia de acum, în care experienţa bicicliştilor este din ce în ce mai mult luată în seamă în planificarea urbană, cu cea din anii ’60, când s-a redescoperit dimensiunea pietonală a oraşului.

Alte recomandări:

Make_Shift City

Cycle Space

Propunând substituirea temporară a unei absențe, Make_Shift City are drept scop consolidarea unor proiecte ingenioase de design spațial în context urban, Berlinul fiind fundalul inspirațional.

The Temporary City

Cycle Space

Într-o lume în care gândim și planificăm tridimensional, The Temporary City de Peter Bishop și Lesley Williams aduce în discuție ca de-a patra dimensiune a orașului: influența timpului.

Cycle Space

urbanRESET

Propunerea lansată de duo-ul Angelus Eisinger și Jorg Seifert în lucrarea urbanReset este o consemnare a fenomenului recuperării și reinterpretării moștenirii arhitecturale a epocii industiale în Europa zilelor noastre.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0