fbpx

Daikin a lansat noul intelligent Touch Manager

Noul intelligent Touch Manager al Daikin oferă un pachet complet de control al climatizării eficiente energetic. Noul intelligent Touch Manager (iTM) al Daikin este un mic sistem de management al clădirilor ce reprezintă un mare pas înainte în gestionarea inteligentă a energiei, al eficienţei energetice şi controlului climatizării.

Utilizare simplă

Ecranul tactil al iTM oferă o interfaţă simplă şi intuitivă ce permite operarea şi monitorizarea sistemului de control energetic al clădirii atât de către utilizatori experimentaţi cât şi de către utilizatori noi. Disponibilă în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, olandeză şi portugheză, utilizatorii pot alege să vizualizeze sistemul sub forma unui meniu simplu sau sub forma unui plan interactiv al etajelor. Ambele opţiuni permit controlul şi monitorizarea uneia sau mai multor unităţi de aer condiţionat, si de asemenea a altor sisteme ale clădirii cum ar fi iluminarea, pompele, ventilatoarele şi senzorii. Utilizatorii pot vizualiza şi un istoric al sistemului care-i ajută în optimizarea setărilor şi parametrilor operaţionali pentru a maximiza economia de energie, a îmbunătăţi confortul şi a permite întreţinerea preventivă.

Toate funcţiile sistemului se pot accesa direct prin internet, permiţând utilizatorilor să controleze de la distanţă una sau mai multe sisteme, utilizând acelaşi layout vizual ca şi iTM.

Gestionare inteligentă a energiei

iTM permite utilizatorilor să programeze sistemul săptămânal, lunar şi anual. Se poate seta un program de sărbători şi zile speciale, se pot lua în calcul variaţiile sezoniere de pe tot parcursul anului, asigurând operarea sistemului în modul cel mai eficient energetic posibil.

Ca parte a eforturilor continue Daikin pentru a maximiza eficienţa energetică a tuturor produselor şi sistemele sale, iTM este echipat cu funcţia Energy Navigator, dezvoltată de Daikin, şi care monitorizează consumul de energie. iTM oferă date zilnice, lunare şi estimări privind consumul de energie, astfel performanţele putând fi monitorizate în raport cu obiectivele stabilite şi istoric.

Identificând echipamentele care nu funcţionează în modul cel mai eficient, administratorii clădirilor pot ajusta modul în care funcţionează sistemul (de exemplu, oprirea aerului condiţionat în camerele neocupate sau oprirea lui la anumite ore din zi), conducând la un management mai inteligent al energiei şi un control al climatizării eficient energetic.

Deoarece iTM permite administratorilor sa calculeze consumul energetic pe fiecare încăpere în parte, facturarea separată a energiei nu mai este o problemă într-o clădire cu multipli chiriaşi.

O abordare flexibilă a gestiunii clădirilor

Designul modular al iTM este perfect pentru aplicaţii mari sau mici. Un singur iTM poate gestiona până la 512 unităţi interioare. Cu ajutorul unui iTM integrator puteţi integra până la 5iTM-uri şi gestiona până la 2 560 de grupuri de unităţi interioare.

O trăsătură unică a iTM-ului o reprezintă abilitatea de a controla sistemul de iluminat, pompele şi alte sisteme dintr-o clădire utilizând interfaţa WAGO I/O Modbus. WAGO I/O permite conectarea la un iTM, prin intermediul interfeţei Modbus, a unui număr aproape nelimitat de echipamente diferite (unităţi de aer condiţionat, lumini, alarme etc). Aceasta înseamnă că sistemul de control al clădirii poate fi configurat astfel încât să corespundă nevoilor clădirii şi ocupanţilor ei.

Interblocarea pentru a economisi şi mai multă energie

Interblocarea cu alte echipamente economiseşte energie şi sporeşte confortul. De exemplu, iTM poate integra aerul condiţionat cu sistemul de control cu cartelă magnetică şi senzori de ocupare a încăperii, în vederea detectării gradului de ocupare, pe baza căruia modifică în mod automat valoarea setată sau întrerupe funcţionarea aerului condiţionat în camerele neocupate.

Sistemul poate de asemenea fi interblocat cu alarme de incendiu, astfel va putea efectua o oprire de urgenţă a unităţilor de aer condiţionat şi ventilaţie.

Întreţinere şi punere în funcţiune uşoare

iTM are o serie de caracteristici noi care ajuta inginerii la service-ul sau la punerea în funcţiune al echipamentului.

Spre deosebire de alte sisteme similare, iTM permite controale bianuale a agentului frigorific, (care sunt obligatorii pentru a respecta F-Gas), acestea de realizează de la distanţă, fără a fi nevoie ca inginerul să se deplaseze la faţa locului şi fără a mai perturba locatarii.

Depanarea este, de asemenea, simplificată, deoarece iTM afişează datele de contact a firmelor de service. Se pot, de asemenea, trimite alerte prin e-mail pentru a raporta defecţiunile, permiţând luarea unor măsuri imediate, dacă este cazul. iTM poate fi, de asemenea, conectat, dacă se doreşte, la Sistemul de service pentru reţelele de aer condiţionat al Daikin.

Şi punerea în funcţiune este mai rapidă datorită utilizării instrumentului pilot de punere în funcţiune, acesta permite setarea întregului sistem via iTM. Alternativ, inginerii pot personaliza setările de la distanţă şi mai apoi să le încarce cu ocazia vizitei la locaţie.

iTM – pentru un control complet al climatizării

intelligent Touch Manager-ul Daikin este un sistem complet de control al energiei clădirilor proiectat să ajute instalatorii, inginerii, administratorii clădirilor şi utilizatorilor finali să exploateze la maximum aerul condiţionat. Oferă un mod simplu şi uşor de management al sistemelor, în vederea maximizării eficienţei energetice, în timp de nivelul de confort al locatarilor este menţinut la cel mai înalt nivel.

Pentru mai multe detalii despre gama noastră completă de produse vă rugăm să vizitaţi www.daikin.ro!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0