fbpx

[de atmosferă]

[mp_row]

[mp_span col=”3″]

[mp_text]

Text: Ioana Păunescu
Foto: nu_be / Hip Nose Perfumery

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”9″]

Colecţia nu_be vorbeşte despre vară, soare, apă, atmosferă zen, dar şi despre metal, praf de puşcă şi tehnologie, şi despre încă multe altele, însă într-o manieră aparte şi originală. Adică reducând totul la simple elemente chimice. Şi invitând, apoi, parfumierii să recreeze noi senzaţii şi noi conexiuni între simboluri abstracte, ca H, He sau O, şi parfumuri care poartă acest nume.

Particulele elementare: heliul, hidrogenul şi litiul, şi apoi oxigenul şi carbonul, reprezintă, chimic vorbind, punct de pornire pentru întreaga diversitate de forme de existenţă a materiei, iar nu_be (ca nume, nu_be face referinţă la nori siderali şi la nebuloase cosmice) îşi propune să se oprească tocmai asupra acestor momente ale unui univers în plină expansiune, în plină formare, în plin proces de fuziune. Asupra, dacă vreţi, primelor scântei. Scântei care izbucnesc, apoi, în parfumuri, ca un foc de artificii, ca o experienţă multisenzorială.

Iată cum sună câteva din scenariile universului primar văzut ca parfum:

[H]

Hidrogen / Respiră euforie

„Pentru mine, hidrogenul este un element generator de energie şi, din acest motiv, parfumul este unul efervescent, spune Antoine Lie, autorul său.

Hidrogenul e în originea tuturor lucrurilor, în chiar explozia elementelor esenţiale – de aici condimentele, acordurile de lemn, vanilie şi mosc… începuturi ale senzualităţii şi sexualităţii. Apoi, busuioc, muşchi de stejar şi licheni, pentru regnul vegetal; mandarine şi pepene galben – pentru fructe şi note de fluide. Iasomia – ca expresie florală… Şi aldehidele, reprezentând puritatea şi transparenţa. 

Parfumul e creat din materiale raw, cu capacitatea de a conferi o reprezentare a exploziei primordiale. Şi are multe faţete diferite – vegetal, floral, fructat, transparent – schimbându-se în permanenţă şi cautând în permanenţă puritatea.”

Casa de parfumuri alătură, fiecărui element, şi o schemă dinamică. Pentru [H] găsim „fierbere/rarefiere: ludic şi vital, activator al experienţelor şi îndemnând la acţiune.” 

Dacă e să căutăm păreri şi review-uri despre [H] vom găsi imediat pe site-urile şi blogurile dedicate parfumurilor, pe Fragrantica de exemplu. Dacă e să exprim o părere personală, parfumul e fresh şi energizant iar mişcarea aerului, fie ea o briză uşoară sau vântul puternic din largul mării, îi pun în valoare parcă şi mai mult caracterul.

______________________________________________________

[He]
Heliu / Ascultă lumina

Pentru a crea propria versiune a unei posibile arome de heliu, artistul parfumier Sylvie Fisher a mixat sugestii olfactive de „balon cu aer cald, de fum de narghilea, de beţişoare parfumate şi de atmosferă zen” folosind, printre altele, bergamotă italiană, iris, trandafir de Damasc, scorţişoară, patchouli, guaiac, tutun şi vetiver.

Schema dinamică este aceea de maniferstare/învăluire şi, per ansamblu, [He] este un parfum smoky, dulceag, care predispune la meditaţie, la introspecţie chiar, potrivit pentru momente contemplative ca un apus sau un răsărit de soare.

 

______________________________________________________

[O]

Oxigen / Supradoză de puritate

Învăluitor şi acaparator ca schemă dinamică, [O] este creat tot de parfumierul Antoine Lie şi porneşte de la ideea de oxigen lichid, abur cald şi proaspăt în acelaşi timp.

Rezultatul este „un parfum pe care nu poţi să-l prinzi, dar care e clar prezent în aerul care te înconjoară” spune autorul. Este compus din şofran, olibanum, piper şi vetiver, alături de „doze aproape intoxicante de aldehide şi de mosc” – aldehidele sunt cele care care inspiră senzaţii mai proaspete, mai reci, ca o adiere de vânt. „O prezenţă subtilă care duce cu gândul la regenerare, la primăvară.”

Parfumurile nu_be sunt disponibile prin Hip Nose Perfumery. Vin în format de 100ml EDP şi sunt unisex.

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0