fbpx

Demarează URBAN INC, hub de resurse și evenimente pentru oraș

Orașul e în schimbare. Comunitățile urbane au provocări globale cărora trebuie să le răspundă cu resursele și înțelepciunea existente la nivel local. În această primăvară demarează la București Urban INC (Urban Insights Centre), un spațiu-platformă de experimentare, învățare și scalare de soluții care să provoace un alt fel de a privi și înțelege orașul. În jurul Urban INC vor gravita idei, resurse și proiecte ce vor ajuta la rezolvarea problemelor reale ale comunităților urbane. Spațiul fizic al centrului (foto) va fi finalizat și lansat în luna mai în cadrul fostei platforme Industria Bumbacului, alături de La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160).

Până atunci, Urban INC va demara cu programul Urban Talks, o serie de discuții deschise, la început câte una pe săptămână, la ARCUB Gabroveni. Profesioniști și teoreticieni reputați din Olanda, Marea Britanie, Norvegia sau Cehia vin la București pentru a împărtăși din contribuția avută în metropole europene sau la diverse proiecte de inovare urbană din lume. Prima conferință are loc pe 1 aprilie și îl are ca invitat pe Martin Barry, arhitect peisagist, fondator RESITE Festival, Praga. A fost asociat al W Architecture în New York timp de 8 ani, conducând echipe multi-disciplinare în proiecte complexe precum piețe publice, universități și fronturi de apă în SUA, Arabia Saudită, China, Emiratele Arabe Unite, Europa sau Mexic.

Orașul privit ca o companie la care lucrăm toți, în fiecare zi, pentru a o crește în acord cu nevoile fiecăruia schimbă perspectiva și așteptările: nimic nu se întâmplă peste noapte și nimic nu se schimbă în profunzime fără contribuție individuală.

Urban INC va fi o platformă ce va funcționa atât prin evenimente, ca un think tank deschis celor cu idei pentru orașe mai empatice, ca centru de advocacy pentru politici urbane coerente și ca centru fizic dotat cu resurse despre dezvoltare urbană şi regională, design urban și revitalizarea orașelor. Urban INC înseamnă Urban Insights Center și este un proiect Odaia Creativă finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

DETALII: www.odaiacreativa.ro, hello@urbaninc.ro  sau pe pagina de Facebook Urban INC.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0