fbpx

Denkmal – Leipzig. Târgul European pentru Conservarea, Restaurarea şi Renovarea clădirilor vechi

În perioada 6-8 noiembrie, Leipzig a fost gazda celei de-a 11 ediţii a Târgului European pentru Conservarea, Restaurarea şi Renovarea clădirilor vechi, care a avut ca temă centrală faţada istorică şi finisajele sale – Historical facades – Stucco. Plaster. Paint.

Text: Loredana Brumă
Foto: Leipziger Messe GmbH / Jens Schlter

Timp de 3 zile, peste 430 de expozanţi provenind din 17 ţări şi-au prezentat materialele, produsele, tehnologiile şi serviciile. Aproximativ 100 de evenimente au contribuit la conturarea unui cadru multidisciplinar şi cu numeroase oportunităţi privind metodele proprii de reabilitare a clădirilor de patrimoniu la începutul secolului 21. Interacţiunea directă dintre expozanţi şi vizitatori a fost asigurată de numeroase activităţi practice, demonstrative, unde diverşi specialişti au organizat ateliere de lucru.

Publicul a avut oportunitatea de a experimenta pe viu tehnicile tradiţionale de restaurare, să planifice organizarea lucrărilor, să discute cu experţii în domeniu.

Participarea internaţională este semnificativă, aproape un sfert dintre participanţi provenind din afara Germaniei. Sunt importante prezenţa Poloniei, care a participat cu 21 de expozanţi şi evenimente speciale precum şi cele 3 proiecte din Rusia, dintre care expoziţia Constructivism in Architecture, ce prezintă cele mai reprezentative monumente istorice din Moscova anilor 20 – 30.
Evenimentul este realizat sub patronajul UNESCO, în parteneriat cu Norvegia şi regiunea Berlin-Brandenburg, la nivel european, fiind cel mai important târg din industrie.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0