Deschis, luminos, generos. Apartament la parter by Ateliero.

O amenajare de interior care pornește de la exterior… și mai concret de la curtea-grădină de 150 de metri pătrați care a inspirat echipa Ateliero. Fiind situat la parter, apartamentul bucureștean se bucură de privilegiul existenței unei curți și de conexiunea fericită dintre dorințele beneficiarilor și viziunea plus soluțiile arhitecților. Rezultatul este un amestec ce transmite energie pozitivă într-un cadru în care stilul industrial se încălzește cu ajutorul prezenței lemnului vechi, a alamei și a personalității cărămizii.

Livingul spațios este multifuncțional, aici zona de relaxare a canapelei gene­roase intersectându-se cu masa de dining, cu un spațiu de lucru și cu barul care separă livingul de bucătărie. Unitatea cromatică e dată de paradigma griurilor, care intră în dialog cu elemente naturale precum lemnul sau cărămida. De altfel, acestea din urmă au și rolul de a delimita funcțiuni diferite în spațiu: cărămida roșiatică recuperată de la demolări pune în evidență zona de dining. Zona de lucru este punctată printr-un perete negru, iar cea de relaxare cu ajutorul unei structuri calde din alamă care susține corpurile de iluminat.

ateliero5

 

Livingul acceptă în mod nemijlocit comunicarea cu terasa acoperită și cu grădina, grație ferestrelor mari care se deschid către natură și către lumină. Partea intimă a casei, formată din dormitorul matrimonial, playroom și baie este dominată de aceleași griuri care devin fundalul potrivit pentru siluetele elegante ale corpurilor de iluminat, ori pentru oglinda vintage, de dimensiuni mari prezentă în dormitor. În baie, minimalismul devine semn al spațiului care respiră în voie.

 

ateliero3

 

Printre provocările semnalate de arhitecți apropo de proiectul de amenajare care durat 6-7 luni s-a numărat intervenția minimală pe care și-au dorit-o beneficiarii în privința modificărilor aduse spațiului: „am propus confecții de gips carton suplimentare, am decopertat pereți și am pus finisaje noi, am mobilat întreg spațiul și am lucrat foarte mult la partea de iluminare. Rezultatul este o amenajare fresh, în spatele căreia se ghicește dorința de a contura un spațiu reprezentativ pe care beneficiarii să îl poată numi „acasă”.

PROIECT: Ateliero, arh. Alexandru Ofrim, arh. Otilia Sorete-Arbore; FINALIZAT: 2019

Proiect prezentat în igloo #193_Big City Lights

igloo_193-shop