fbpx

Design botanic în noua colecţie semnată Irina Neacșu

Noua colecţie semnată Irina Neacșu, lansată pe final de octombrie, se intitulează, simbolic, „Herbarium Transylvania” și este un loc de întâlnire al studiilor botanice și designului. Predilecţia pentru delicateţea și particularitatea decorului transilvănean s-a concretizat în câteva studii legate de plantele din proximitatea casei.

iaf_7598aFlorile din grădină, plantele medicinale, florile sălbatice sau arborii de ceai s-au transformat în ilustraţii în acuarelă și creioane colorate, pentru ca mai apoi să-și găsească locul în obiecte care pot popula universul casnic: mobilier tapiţat, perne decorative, abajururi, naproane și șervete pentru masă, șorţuri și rochiţe.

Procedeul este cel al transpunerii plantelor în design textil, în mod naturalist, prin print pe bumbac alb, stilizate prin print pe in sau abstractizate prin linogravură aplicată pe diferite ţesături.

Experienţa creativă s-a declinat în patru povești diferite. „The Beauty Colector” admiră eleganţa grădinii și aduce în obiecte amintiri de bujor, hortensie, crin, iris sau gladiolă. „The Magic Maker” mizează pe combinaţia dintre sănătate și starea de bine, având în centrul atenţiei gălbenelele, echinaceea, mușeţelul, lavanda sau valeriana.

Liniștea care însoţește plimbările pe câmpurile înflorite este surprinsă în linia „The Silent Walker”, care așază în centru păpădia, albăstreaua, cicoarea, trifoiul sau coada-șoricelului. Ultima dintre cele patru povești, „The Truth Seaker”, este cea a băutorului de ceai și degustătorului de viaţă și are următoarea linie de inspiraţie: tei, măceș, soc, stejar, salcâm.

inaneacsu.com/shop
Showroom Casa Opt, str. G-ral Constantin Cristescu 8, București, cu programare pentru vizită.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0