fbpx

Design Gourmet x 2: Carnivale Food Market & Biutiful Downtown

„De-ale Carnavalului”, varianta design de gust bun, s-a instalat în complexul Timpuri Noi Square, aproape de inima Dâmboviței. Un spațiu generos (2 000 mp) și două povești care se întrepătrund și se completează în spiritul unei armonioase veselii sub bagheta echipei coordonate de designerul Mihai Popescu: Carnivale Food Market, un food market așa cum așteptam de ceva vreme să vedem și la București, și restaurantul Biutiful Downtown.

Carnivale oferă o scenografie plină de culoare în ramă industrială din care nu lipsesc tubulatura aparentă, corpurile de iluminat custom-made și galbenul care amintește de containere, dar și de glamul cu care ne-a obișnuit de atâția ani Fratelli Grup. Lemnul face în acest caz casă bună cu structurile metalice, apărând în zona mobilierului poziționat în centrul spațiului (mese, scaune). Estetic, întâlnim la nivel de mobilier aceeași versatilitate a bucătăriilor prezente.

130

Și pentru că tot am ajuns la acest capitol, trebuie precizat și „meniul” propus de Carnivale, în care specialitățile italiene se întâlnesc cu cele japoneze, românești sau libaneze și cu cafeaua de specialitate. Așadar: MEATic by Adi Hădean, Camionetta, Japanos – japonez, Gattini Pasta, Delicii pe Roți și Fratellini. O noutate în cazul proiectului este modalitatea de plată care amintește de marile festivaluri stradale și estivale: la Carnivale nu se plătește cu cash, ci în baza unui card care se poate alimenta cu suma dorită.

133

Detaliile grafice cu personaje „monstruoase” din recuzita circului ne amintesc că suntem într- un mediu burlesc, unde magia poate apărea oricând. Două mini van-uri – galben și roșu – fac o trecere subtilă către zona Biutiful, unde designul nu se îndepărtează de linia metalic-industrială, alegând să o nuanțeze însă cu accente prețioase (canapele, corpuri de iluminat glam etc.) și să o însuflețească cu elemente vegetale care se strecoară la nivel parietal, coboară vesel din zona plafonului sau apar luxuriant din ghivece.

172

Nuanța caldă a lemnului natural domină amenajarea, iar lumina artificială susținută de o armată diversă de corpuri de iluminat dă o senzație de continuă petrecere. De altfel, acesta este și spiritul locului, care transmite un pozitiv îndemn către celebrare și experiența unui mix fericit între culinar și design.

Proiect: Amenajare de interior Biutiful și Carnivale Food Market; Adresă: Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi, București; Design de interior: Twins Studio, Mihai Popescu, Nadia Popescu, Florin Samoilă, Dan Costache; Structură: Pop și Asociații – ing. Dragoș Alexandrescu; Instalații: Mc General Construct – ing. Ștefan Petre, ing. Daniel Stan, ing. Laura Oita; Anul începerii și încheierii șantierului: 2018-2019

 

Proiect prezentat în igloo 190 / iun-iul 2019
holiday architecture

igloo_190-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0