fbpx

Despre Palatul Esma Sultan şi Autopia, cu Gokhan AVCIOGLU

Ultimele înfăţişări ale sticlei din Istanbul vor fi prezentate la Bucureşti pe 23 aprilie, de către arhitectul Gokhan AVCIOGLU, invitat special INGLASS 2012.

Gokhan AVCIOGLU este câştigătorul ediţiilor din 2011 şi 2010 ale International Property Awards, premiu pentru care concurează în fiecare an arhitecţi din întreaga lume.

La începutul lunii februarie, Gokhan Avcioglu a fost desemnat câştigătorul MIPIM AWARDS 2012, la categoria „Regeneration and Masterplanning”. Ceremonia de premiere va avea loc pe 7 martie la JW Marriott Cannes Hotel.

Într-un interviu recent, acordat organizatorilor INGLASS, arhitectul vorbeşte despre aplicaţiile sticlei în două dintre proiectele sale recente, distinse cu numeroase premii în competiţiile internaţionale:

Palatul Esma Sultan, “un exemplu potrivit pentru a ilustra cum poate fi folosită sticla la valenţe maxime în arhitectura contemporana. Am montat o cutie “invizibilă” de sticlă în ruinele unui palat pentru a crea un loc de intâlnire ascuns care să ne amintească în permanenţă de elementele de design folosite în trecut, dar pe care le întrebuinţăm şi astăzi”.

Despre Palatul Esma Sultan şi Autopia, cu Gokhan AVCIOGLU

Autopia, “un alt exemplu despre cum putem folosi sticla la faţade, în cadrul unui proiect de amploare. Faţada continuă din sticlă face ca această clădire industrială uriaşă să pară mai puţin rigidă”.

Despre Palatul Esma Sultan şi Autopia, cu Gokhan AVCIOGLU

Accesul membrilor Ordinului Arhitecţilor din România la INGLASS este gratuit, în limita locurilor disponbile.

Înscrieri aici.

INGLASS are ca tematică aplicaţiile arhitecturale are sticlei, în structuri de metal, beton şi lemn. Evenimentul face parte din seria expoconferinţelor cu participare internaţională, organizate de ABplus Events şi Ordinul Arhitecţilor din România, alături de GIS şi RIFF, care vor reuni în 2012 peste 1200 de arhitecţi, designeri, proiectanţi de structuri şi reprezentanţi ai companiilor de profil din România şi Europa.

Organizatori: ABplus Events şi Ordinul Arhitecţilor din România. Parteneri instituţionali: Asociaţia Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri, Asociaţia Producătorilor de Construcţii Metalice din România.

Foto: © GAD Architecture

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0