fbpx

DownTown View Apartment, cu deschidere spre cer

Apartamentul situat la etajul al zecelea al unei clădiri din strada Maria Rosetti se deschide spre toate punctele cardinale prin retragerea fațadei și înconjurarea volumului de terase ample, dintre care cea mai mare urmărește amprenta living-room-ului circular. Amenajarea sobră, dar caldă, cu materiale și culori din game complementare, atât vizual, cât și tactil, parcurge toate etapele între deschis și închis, luminos și întunecat. Gradația dintre cele două extreme începe cu livingul inundat în mod scenografic de lumina naturală, atât perimetral, cât și zenital, cu texturi albe sau gri deschis, perdele transparente și finisaje deschise.

Binomul living-room – dormitor matrimonial, orientat spre vest și dublat de terase vaste, este spațiul principal și are un puternic caracter de reprezentare.

IMG_0399

Bucătăria, un spațiu cu un grad de intimitate mai mare, conduce registrul cromatic spre suprafețe gri și negre, însă compensează prin vitrajul larg și complet pliabil care dialoghează cu exteriorul asemeni zonei de zi. Dormitorul de oaspeți și baia acestuia marchează punctul terminus al închiderii progresive a spațiilor, cu aerul noir și misterios întreținut de riflajul gri, ilustrația întunecată și draperiile opace, respectiv de placările de marmură și ceramică ale băii.

IMG_0339

Elementul unificator al amenajării, care însoțește și animă toate încăperile, este parchetul de stejar din lamele mari asemeni unei punți de corabie, cu un desen intens și masculin. Capabil să dinamizeze spațiile luminoase și senine și să le încălzească pe cele întunecate, lemnul natural susține și nuanțează parcursul, împreună cu textilele extrem de variate din gama griurilor colorate, care poartă ele însele un dialog palpitant: covoarele moi și în relief în raport cu inul canapelelor și cu spuma fină a perdelelor din living, tapițeria patului matrimonial care contrastează cu draperiile mătăsoase, covorul catifelat și pielea natur a fotoliului, pânza rugoasă a patului din dormitorul de oaspeți care concurează negrul satinat al draperiei.

Corpurile de iluminat minimaliste și elementele metalice de culoare neagră ale mobilierului contrastează cu tapițeriile confortabile ale canapelelor. Sistemul de încălzire din living-room este disimulat cu abilitate în bancheta-parapet care înconjoară perimetrul circular și servește și drept treaptă de acces la nivelul terasei supraînălțate. Parapetul scund cu dublă funcțiune – treaptă și glaf, generat de diferența de nivel dintre interior și terasă, se regăsește în fiecare spațiu și contribuie la iluminarea abundentă a interioarelor.

PROIECT: Amenajare de interior apartament 3 camere; ADRESĂ: Str. Maria Rosetti nr. 38, sector 2, București; SUPRAFAȚA UTILĂ INTERIOARĂ: 130 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: City Project; arh. Irina Ionescu, arh. Ina Stănescu, arh. Andra Poenaru; FINALIZAT: 2017

Proiect prezentat în igloo 189 / apr-mai 2019

igloo_189-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0