fbpx

Mic tratat de estetică.

Nona Inescu incearcă să definească conceptul de fundaţie printr-un obiect aparent banal care suferă o modificare importantă. Unei perechi de papuci din piele neagră i se atașează tălpi din ciment ce fac imposibilă folosirea lor. Se creează premisele unui gest performativ ce nu poate fi realizat în plan fizic din consideraţii practice dar poate funcţiona ca un catalizator al unei anumite stări psihice.

Mircea Nicolae construiește corelaţii simbolice, cromatice și geometrice între zilele săptămanii, lucruri găsite și stări psihologice. Materialele folosite sunt în același timp precare, pretioase și bizare.

Cele șapte obiecte expuse trimit fiecare la un stadiu al dezvoltării psihice, la o culoare anume și la o zi din săptămana. Este vorba de bucăţi de zid și de polistiren colorat, de bucăţi de clei de oase, dar și de obiecte din plastic pe care le-a luat în 2010 din ruina fabricii de clei de oase de la Mărășești. Se adaugă și bucăţi de sticlă de la fabrica de sticlă părăsită din Pantelimon, bucăţi de polistiren alb, o pungă pentru sigilat cumpărăturile de la Cora Pantelimon, o cutie de decoraţii de Crăciun transparentă, din plastic, niște mălai și niște gips.

Adrian Dan e mai degrabă interesat de comentariul asupra percepţiei unui spaţiu, pornind de la un set de elemente ce pot conţine imagini, obiecte sau intervenţii aleatorii. În cazul de faţă, aceeași lucrare este prezentată ca print lambda montat pe diasec și ca un desen în creion pe peretele spaţiului de expoziţie. Ea face parte dintr-o serie de 5 lucrări ce caută să coreleze forme geometrice pure cu sisteme de producţie digitale sau arhitecturale. În faţa desenului este prezentă o banchetă din tuburi de inox circulare, creată de designerul Chris Slutter în anul 2004.

Ceea ce rezultă din aceste alăturări e un efect de oglindă care la nivel mental mută atenţia de la cum arată lucrurile la relaţiile care se stabilesc între ele.

 Adrian Dan a terminat cu distincţii programul de Masterat din cadrul Ecole Nationale Superieure Des Beaux-Arts din Paris. Anterior, a studiat la Universitatea de Arte Aplicate din Viena și la Universitatea Naţională de Arte București. Expoziţiile recente includ Centro de Arte Dos de Mayo, (Madrid), Rosascape (Paris), Palais des Beaux-Arts (Paris).

Nona Inescu n. 1991 Traiește și lucreaza in București Nona Inescu a studiat la Chelsea College of Art & Design în Londra (UK) și la Academia de Artă din Antwerp (Belgia). În prezent este studentă în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din București. Practică ei este extinsă în mai multe domenii precum design grafic, fotografie și obiect.

Mircea Nicolae n. 1980 Trăiește și lucrează în București Mircea Nicolae a primit Special Prize și Peoples Choice Prize la Future Generation Art Prize în anul 2010. Expoziţiile recente includ “Pink Caviar” la Louisiana Museum of Modern Art, Humlebaek și “One Sixth of the Earth: Ecologies of Image” la Museo de Arte Contemporaneo de Castilla y Leon, Leon. În anul 2011 a expus în cadrul celei de-a 54 ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0