fbpx

EFdeN, unde N este Natura

EFdeN este o echipă multidisciplinară de studenţi formată din arhitecţi, ingineri, urbanişti, comunicatori şi designeri, sprijiniţi de două dintre cele mai prestigioase instituţii academice româneşti: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbansim “Ion Mincu”. Misiunea lor este de a arăta că România merită să se afle pe harta mondială a inovaţiei. Ei vor reprezenta România la concursul internaţional de arhitectură solară: Solar Decathlon Europe

EFdeN, unde N este Natura

Pentru această ediţie a concursului Solar Decathlon Europe, provocarea constă în design-ul şi construcţia unui prototip care să aibă în vedere, înainte de toate, următoarele cerinţe: densificare, mobilitate, sobrietate, inovaţie, accesibilitate şi viabilitate în mediul propus pentru varianta industrializată vs. în satul solar SDE.

Casa

EFdeN propune o locuinţă solară eficientă energetic destinată mediului urban, mai exact siturilor reziduale comune peisajului citadin. Putând fi extinsă atât pe orizontală, cât şi pe verticală, această casă reprezintă o soluţie pentru densificarea locuirii şi pentru generarea de comunităţi. În acelaşi timp, acest prototip asigură un grad înalt de confort utilizatorului prin sistemele inteligente care acţionează instalaţiile locuinţei.

EFdeN, unde N este Natura

Natura

EFdeN nu este doar o locuinţă eficientă energetic, ci o inovaţie în această materie! De ce? Pentru că EFdeN integrează un spaţiu verde care este atât o zonă dedicată creşterii plantelor, dar şi un spaţiu de relaxare pentru utilizator. Astfel, acesta devine o seră hibrid, dar şi un element integrat în circuitele instalaţiilor sanitare şi HVAC care ontribuie la funcţionalitatea casei.

EFdeN, unde N este Natura

http://www.efden.org

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0