fbpx

Eleganța imperială Tuya. Design românesc la Viena

Echipa Twins Studio a imprimat ceva din inconfundabila sa amprentă glam în amenajarea spațiilor HoReCa tocmai la Viena. Amenajarea restaurantului Tuya, aflat în inima capitalei austriece, la câteva minute distanță de domul Sfântul Ștefan, a fost o frumoasă provocare, implicând, în primul rând, conservarea și punerea în evidență a prețioaselor detalii ale clădirii istorice unde s-a instalat.

Personalitatea spațiului conturat de arhitectul și designerul austriac Hans Hollein este definită, mai ales, de către scara interioară circulară din marmură menținută intactă. De jos în sus, spațiul a fost compartimentat după cum urmează: la subsol și-au găsit locul grupurile sanitare, la parter – barul și zona lounge, iar restaurantul a fost poziționat la primul etaj. De oriunde ar veni călătorul dornic de un moment de respiro elegant în imperiala Vienă, la Tuya va fi întâmpinat de o atmosferă de Rivieră Franceză și asta pentru că echipa de designeri s-a lăsat sedusă de motivele și culorile Art Deco și de cele ale anilor ’70.

2

A rezultat o desfășurare de forțe impunătoare, în cei 600 de metri pătrați ai restaurantului plus 400 mp destinați personalului, care include lemn, sticlă, terrazzo. În majoritatea lor, elementele designului sunt custom made și produse în România în atelierul Twins Studio și cu ajutorul colaboratorilor. De remarcat, la nivel parietal, placările cu lemn de fag, lemelele triunghiulare fiind realizate cu ajutorul mașinilor CNC.

7

Dacă lemnul dă spațiului un aer distins, instalația din sticlă ce străbate plafonul cu grație trimite spre petrecerile glam-disco ale anilor ’70. Vorbim despre mai mult de 3 000 de siluete tubulare din sticlă, care variază ca dimensiuni, prinzându-se în dansul unei organice iluminări. În oglindă, pardoseala este un dialog al culorilor în care albastrul joacă rolul principal și ar fi de menționat cei mai mult de 3 km de profile de alamă cu rol de demarcare a culorilor. Materiale și texturi prețioase completează atmosfera elegantului concept al designului de interior de la Tuya.

PROIECT: Amenajare de interior restaurant; ADRESĂ: Jasomirgottstrasse 3a, Viena, Austria; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Twins Studio; Echipa: Mihai Popescu, Ovidiu Bălan; FINALIZAT: 2019

Proiect prezentat în igloo 192 / oct-nov 2019 / RURAL

igloo_192-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0