Estetica unei diferențe asumate. Apartament ML

Amenajarea de interior a acestui apartament din cadrul complexului rezidențial bucureștean Cortina Residence se încadrează cu brio în filosofia creativă a echipei Phenomena Laboratory: provocarea standardului, convenționalului. O provocare în care coordonatele unui minimalism de inspirație industrială s-au suprapus unei bogății a materialelor prețioase (marmură, metal în tonuri de auriu, sticlă) și a texturilor și culorilor care par a nu ține cont prea mult de reguli.

web11

Împletiturile textile (canapeaua supradimensionată din living) se contorsionează în acord cu sculptura metalică de pe perete și cu
scaunele în ton din zona de dining. Open space-ul livingului se conturează în urma dialogurilor de la nivel parietal, din opacitate și oglindiri. Pe de-o parte, în dialog intră, pe două laturi opuse, siluetele ondulate și turcoaz intens ale unor placări parietale care asigură dualitatea funcțional-estetică.

web1

Zona bucătăriei se camuflează în spatele uneia dintre cele două structuri, recognoscibile prin riflajul din lemn. În apropiere, o masă solidă, din marmură anunță colțul diningului. Pe de altă parte, oglinda, care îmbracă complet un perete, întreținând o binevenită iluzie vizuală, intră în dialog cu ferestrele mari care fac trecerea către terasă. Aici, același mobilier XXL: două fotolii și o masă cu siluete organice stau inspirat în compania unor plante ornamentale.

Tehnologia (un Smart TV, un panou fonoabsorbant) completează discret puținele elemente decorative: două măsuțe de cafea, surorile mai mici ale celei de dining, și un craniu metalic-auriu din aceeași serie cu sculptura de pe perete și scaunele. Corpurile de iluminat se limitează la plafon (spoturi și o siluetă geometrică ce asigură accentul necesar mesei de dining).

web00

Holul propune o continuitate a riflajului în spatele căruia se conturează dressingul, nuanțele alese fiind cele ale cafeniului cu inserții aurii. O ușă face trecerea către dormitor, unde revine turcoazul, căruia i se alătură un cocktail de culori și texturi. Sobrietatea griului-beton se finalizează într-o nuanță ceva mai intensă a pernelor decorative pufoase, iar roșul, auriul și movul nu au nicio problemă de integrare în context.

Masa de marmură revine în aceeași formă din living, iar tehnologia își găsește un loc absolut firesc în acest decor futurist în care tonurile tari, închise și alăturările care se îndepărtează de trendul luminos, „curat”, scandinav conturează o estetică îndrăzneață, a unei diferențe asumate.

PROIECT: Amenajare de interior; AMPLASAMENT: Cortina Residence, București; PROIECT AMENAJARE DE INTERIOR: Phenomena Laboratory; ECHIPA: arh. int. Eduard Baicu, arh. int. Cristian Matei, designer Andrei Oțet; FINALIZAT: 2017

Proiect selectat în albumul Interioare din România 7

cop_int7_shop

Pasionat de film?

Comandă BU#14 de pe igloo.ro și ai șansa să câștigi o invitație dublă la două dintre avanpremierele Les Films de Cannes a Bucarest, la Cinema Muzeul Țăranului, ambele proiecții fiind în prezența echipei regizorale!
👉 20 octombrie, ora 17:00 – Timebox 
👉 20 octombrie, ora 20:00 – Jurnalul familiei Escu

Câștigătorii vor fi aleși prin random.org, pe data de 19 octombrie.

COMANDĂ